Rendőrökkel csaptak össze a korlátozások ellen tüntetők Londonban

2020. november 28. – 16:43

Rendőrökkel csaptak össze a korlátozások ellen tüntetők Londonban
Rendőrök visznek a földre és vesznek őrizetbe egy tüntetőt a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások elleni demonstráción Londonban, 2020. november 28-án – Fotó: Gustavo Valiente / Sputnik / Sputnik via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint hatvan embert letartóztattak Londonban, miután a koronavírus-járvány miatti lezárások ellen tüntetők összecsaptak a rendőrökkel – írja a Sky News.

Több száz tüntető vonult végig a városon szombat délután, „Szabadságot!” felkiáltásokkal, illetve olyan feliratokkal, mint hogy „Hagyják abba az irányításunkat”, „Nem kérünk több korlátozást” és „Nemet mondunk a kötelező maszkra”.

A városi rendőrség szerint a letartóztatások többféle szabálysértés miatt történtek, voltak, akiket azért vittek el, mert megszegték a járványügyi intézkedéseket. A rendőrség arra számít, hogy a letartóztatottak száma még növekedni fog.

A Sky News helyszíni tudósítója szerint több erőszakos összecsapás is történt a rendőrök és egyes tüntetők között. Többen fáklyát gyújtottak, ezért füst terjengett a tüntetésen. A rendőrök igyekeztek körbevenni a tüntetőket, és feloszlatni a nagyobb csoportokat. Egyes helyszíneken ideiglenesen a forgalmat is korlátozni kellett a rendőri intézkedés idejére.

A rendőrség már előre figyelmeztette a tüntetni készülőket, hogy a demonstráció nem tartozik a járvány miatt bevezetett gyülekezési tilalom alóli kivételek közé, majd a helyszínen is arra kérték a tüntetőket, hogy menjenek haza, nem sok sikerrel. Ahogy az alábbi videón is látszik, a tüntetők jelentős része nem viselt maszkot:

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!