Rendőrökkel csaptak össze a korlátozások ellen tüntetők Londonban

2020. november 28. – 16:43

Rendőrökkel csaptak össze a korlátozások ellen tüntetők Londonban
Rendőrök visznek a földre és vesznek őrizetbe egy tüntetőt a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások elleni demonstráción Londonban, 2020. november 28-án – Fotó: Gustavo Valiente / Sputnik / Sputnik via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint hatvan embert letartóztattak Londonban, miután a koronavírus-járvány miatti lezárások ellen tüntetők összecsaptak a rendőrökkel – írja a Sky News.

Több száz tüntető vonult végig a városon szombat délután, „Szabadságot!” felkiáltásokkal, illetve olyan feliratokkal, mint hogy „Hagyják abba az irányításunkat”, „Nem kérünk több korlátozást” és „Nemet mondunk a kötelező maszkra”.

A városi rendőrség szerint a letartóztatások többféle szabálysértés miatt történtek, voltak, akiket azért vittek el, mert megszegték a járványügyi intézkedéseket. A rendőrség arra számít, hogy a letartóztatottak száma még növekedni fog.

A Sky News helyszíni tudósítója szerint több erőszakos összecsapás is történt a rendőrök és egyes tüntetők között. Többen fáklyát gyújtottak, ezért füst terjengett a tüntetésen. A rendőrök igyekeztek körbevenni a tüntetőket, és feloszlatni a nagyobb csoportokat. Egyes helyszíneken ideiglenesen a forgalmat is korlátozni kellett a rendőri intézkedés idejére.

A rendőrség már előre figyelmeztette a tüntetni készülőket, hogy a demonstráció nem tartozik a járvány miatt bevezetett gyülekezési tilalom alóli kivételek közé, majd a helyszínen is arra kérték a tüntetőket, hogy menjenek haza, nem sok sikerrel. Ahogy az alábbi videón is látszik, a tüntetők jelentős része nem viselt maszkot:

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom