Hiába a figyelmeztetés, 4,8 millió amerikai máris útnak indult az ünnepekre

2020. november 25. – 15:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába az egészségügyi hatóságok figyelmeztetései, eddig 4,8 millió amerikai ült repülőre, hogy családja körében ünnepelje a hálaadást – írja a CNN. Az Amerikai Egyesült Államokban tombol a vírus, már több mint 260 ezren vesztették életüket a szövődményekben, kedden 2100-an haltak bele a vírus szövődményeibe. Május óta ez volt a leghalálosabb nap.

Épp ezért a Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ múlt héten azt ajánlotta, hogy az emberek ne utazzanak az ünnep miatt, hogy lassítsák a vírus terjedését.

A figyelmeztetés óta közel 5 millióan utaztak repülővel, csak kedden 900 ezren. Nincs nyoma annak, hogy tömegek mondták volna vissza a foglalásukat. A hatóságok szerint a vasárnap lesz a legsűrűbb nap a járvány kezdete óta, mert akkor utazik majd haza mindenki. A lenti GIF-en jól látható, hogy hétfőn mennyire megnőtt a repülők száma az USA felett.

Dr. Anthony Fauci, az USA Nemzeti Allergia- és Fertőzéstudományi Intézet igazgatója aggódik, tart a három hét múlva megjelenő adatoktól, ugyanis nagyjából akkor derül majd ki, hogy mennyien fertőződtek meg hálaadáskor.

Fauci nyilatkozataiban arra kérte az amerikaiakat, hogy ne utazzanak, és csak a lehető legkisebb összejöveteleket tartsák meg. Amikor sokan összegyűlnek, elég egy-két tünetmentes fertőzött és néhány, evéshez-iváshoz levett maszk, hogy a környéken mindenki elkapja a vírust.

Tudja, hogy sokak számára fontos az ünnep, de mégis arra kéri az embereket, hogy egy szebb jövő reményében mondjanak le az összejövetelekről.

„Ez az áldozat életeket menthet, és még fényesebbé tenné a jövőt”

– mondta az ABC Good Morning America című reggeli műsorában.

>>> A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!