Győrfi Pál válaszolt Zachernek: NE felejtsük el a Karácsonyt!

2020. november 25. – 14:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hatvani kórházban is dolgozó toxikológus a járvány második hulláma óta többször is megszólalt már a kórházi állapotokról: most épp az RTL Klub Reggeli című műsorának adott interjút, amiben elmondta, hogy szerinte be kellene zárni a plázákat, illetve érdemes lenne elfelejteni az idei karácsonyt, hogy majd jövőre legyen karácsony. Zacher hangsúlyozta: ebbe a betegségbe bele lehet halni, és nem csak az idősek számára lehet végzetes.

Arról is beszélt, hogyan zajlik a munka a kórházban: elmondta például, hogy reggel azért nem szokott inni, hogy ne kelljen WC-re mennie, miután beöltözött. Ám a mérsékelt folyadékfogyasztás miatt fáradékonyabb – de legalább ő többször ki tud menni, miközben a nővéreknek 6 óra hosszát ott kell lenniük folyamatosan beöltözve, írja a Blikk. „Tök jó lenne, ma ugye kormánygyűlés lesz, ha meghoznák azokat a döntéseket, hogy bezárják a plázákat” – mondta a műsorban Zacher, aki az idősávos intézkedésnek örül.

Még szerdán reagált Zacher nyilatkozatára Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azzal, hogy:

„NE felejtsük el a Karácsonyt! Az általam szeretve tisztelt Zacher főorvos úr mai sajtónyilatkozatára reagálok, aki orvosi, szakmai szempontból nagyon helyesen félti az embereket a járvány erősödésétől, a fertőződéstől. Az óvatosság, a szigorú korlátozások teljesen helyénvalók, nekem valójában a média által a cikkhez adott ”felejtsük el ezt az idei karácsonyt„ címmel és annak kissé félreérthető üzenetével van bajom. Szerintem talán sohasem volt ekkora értéke és tartalma az előttünk álló Ünnepnek. Az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség megtapasztalásának, átélésének.”

Győrfi azt javasolja, ne a drága ajándékok beszerezése legyen idén a cél, hanem a „lelki örömszerzés”. Azt ajánlja, tervezzük meg, hogy ha szükséges, hogyan lehetünk együtt fizikai kontakt nélkül a szeretteinkkel. „Biztosan nem könnyű, de ha addig nem csökken jelentősen a kockázat el kell fogadni, hogy ebben a veszélyes időszakban a puszi és az ölelés helyett egymás érdekében telefonon, videón, vagy levélben mondjuk el egymásnak azokat a szavakat, amiknek jelentését jó esetben egész évben érezhetjük, törődve a másikkal családban és családon kívül egyaránt. Még egy címmel sem hagyom bántani” – írta a szóvivő a Facebookon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!