118 napig volt kórházban a koronavírus miatt, most engedték haza az amerikai férfit

2020. november 23. – 11:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Senki sem számított arra, hogy a 71 éves Darell Slater idén a családjával ünnepelheti a hálaadást, de 118 napnyi kezelés kórházi után mégis hazaengedték a férfit, akit július 13-án diagnosztizáltak koronavírus-fertőzöttként – írja a CNN.

Nyáron a feleségével együtt került karanténba Slater. A nő két hét alatt meggyógyult, a férfinak viszont olyan súlyos volt az állapota, hogy lélegeztetésre szorult. A kórházban egy hét után azt mondták, nem ápoltak akkor épp Slaternél súlyosabb állapotban lévő beteget az egész intézményben. Augusztusban már extrakorporális membrán oxigenizációt, azaz ECMO-t kapott. A férfi lánya a CNN-nek azt mondta:

az apja tüdejét bombaszerűen tette tönkre a koronavírus, valahányszor megpróbálták abbahagyni az EMCO terápiát, azonnal összeomlott.

Slaternek szeptember 18-án lett negatív a koronavírustesztje, ezután fokozatosan egyre kevesebb gép kellett az életben tartásához, és átkerült egy rehabilitációs osztályra, ahol a következő hat hetet töltötte. Pénteken engedték haza, a családja várta, amikor kerekesszékben tolva, a kórház dolgozóinak tapsviharában elhagyhatta a kórházat.

Slater családja azért osztotta meg a világgal a férfi hazatérését, hogy a pozitív fejleménnyel megüzenjék: senki ne adja fel a koronavírus elleni küzdelmet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!