Áramkimaradás volt a szegedi Covid intenzív osztályon, néhány beteget át kellett költöztetni

2020. november 19. – 16:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy olvasónk jelezte, hogy szerda este a Szegedi Tudományegyetem Covid intenzív osztályán áramszünet volt, ami miatt több beteget is át kellett mozgatni egy másik szárnyba. A dologgal kapcsolatban kérdéseket küldtünk az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központnak, amely megküldte válaszát.

Az intézmény azt írta, a szegedi Járványügyi Ellátó Központ Covid intenzív osztályán 2020. november 18-án délután fél hatkor egy elosztóberendezés kapott zárlatot, ezért automatikusan lekapcsolt az elektromos rendszer. A műszaki hibát észlelve a műszaki ügyeleti osztály azonnal a helyszínre érkezett, és kijavította a hibát.

Határozottan leszögezték, hogy kézzel senkit nem kellett lélegeztetni, a betegellátásban semmilyen fennakadás nem történt. „Tekintettel arra, hogy az életfenntartó eszközöknek – így pumpáknak, lélegeztető gépeknek is – saját akkumulátoruk van, ami zavartalan működést biztosított addig is, míg vissza nem állították az áramellátást” – írják.

„A betegek biztonságát szem előtt tartva, az érintett épületrészt szakemberek fogják alaposan átvizsgálni, hogy véletlenül se ismétlődhessen meg hasonló műszaki hiba. Az átvizsgálás érdekében került sor a betegek költöztetésére, mely során eredetileg is Covid intenzív ellátásra kijelölt helyiségekbe kerültek áthelyezésre, az ellátásuk itt folytatódik. Az áramszünettel érintett épületrész az átvizsgálás után újra Covid-betegeket tud fogadni” – közölték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!