Három napra bezáratott a rendőrség egy budapesti CBA-t, mert az eladók szabálytalanul viselték a maszkot

2020. november 3. – 21:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szabálytalanul viselte a maszkot egy budapesti, XX. kerületi élelmiszerbolt öt alkalmazottja, ezért a rendőrség 3 napra bezáratta az üzletet – erősítette meg az MTI információját az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd este.

Hétfőtől lépett hatályba a maszkhasználat szigorítására vonatkozó jogszabály, amellyel összhangban a rendőrség is fokozta az ellenőrzései számát. Többször ellenőrzik a szabályok betartását és súlyosabb szankciókat szabnak ki a szabályszegőkre. A jogszabály kereskedelmi hatósági jogkörrel is felruházta a rendőrséget, amelynek értelmében akár be is zárathat a rendőrség olyan üzleteket, szórakozóhelyeket, vendéglátóhelyeket ahol nem tartják be a védelmi intézkedéseket.

A rendőrök kedd délután ellenőrizték a XX. kerületi élelmiszerüzletet, ahol már a maszkviselés betartásának szabályainak ellenőrzésére hivatott biztonsági őr is az állára húzva viselte a maszkot – számolt be a rendőrségi szóvivő az esetről. A húspultnál két férfi alkalmazott, valamint a zöldségpultnál két női alkalmazott szintén szabálytalanul hordta a maszkot. Mivel egyidejűleg több munkaállomáson sem tartották be a szabályokat az alkalmazottak, ez felvetette az üzemeltető felelősségét is, ezért a legszigorúbb szankciót alkalmazták a rendőrök, és 3 napra bezáratták a boltot.

A boltbezárás mellett mind az öt alkalmazottat fejenként 25 ezer forintos helyszíni bírsággal sújtották. Az MTI úgy tudja, hogy egy CBA-üzletről van szó.

A rendőrség a jövőben is hasonló ellenőrzéseket hajt végre azokon a helyszíneken, ahol a maszkviselés kötelező, és szabálytalanság esetén hasonló bírságokra számíthatnak a szabályszegők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!