Sztrájkoltak a spanyol ravatalozók, mert nincs elég emberük a temetések lebonyolításához

2020. november 01. – 23:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sztrájkoltak vasárnap a ravatalózok Spanyolországban, ezzel akarták felhívni a figyelmet, hogy nincs elég dolgozójuk a temetések lebonyolításához, annyian halnak meg a koronavírus-járvány miatt, írja a BBC. Az ország több pontján vettek részt a sztrájkban. Az akciót mindenszentek napjára időzítették, amikor a legtöbben keresik fel szeretetteik sírját.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Tavasszal, a járvány első hulláma alatt egy hetet is csúszhattak a temetések, és előfordult, hogy több száz kilométerrel arrébb végezték el a hamvasztást, annyira nem volt kapacitás.

Az egyik ravatalazótól azt mondták az AFP-nek, hogy plusz 15-20 emberre van szükségük, hogy lépést tudjanak tartani a halálesetek számának növekedésével. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint pénteken 239-en haltak meg. Spanyolországban összesen 1,1 millió esetet regisztráltak a járvány kitörése óta, és több mint 35 ezren haltak meg a koronavírus következtében.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!