Sztrájkoltak a spanyol ravatalozók, mert nincs elég emberük a temetések lebonyolításához

2020. november 01. – 23:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sztrájkoltak vasárnap a ravatalózok Spanyolországban, ezzel akarták felhívni a figyelmet, hogy nincs elég dolgozójuk a temetések lebonyolításához, annyian halnak meg a koronavírus-járvány miatt, írja a BBC. Az ország több pontján vettek részt a sztrájkban. Az akciót mindenszentek napjára időzítették, amikor a legtöbben keresik fel szeretetteik sírját.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Tavasszal, a járvány első hulláma alatt egy hetet is csúszhattak a temetések, és előfordult, hogy több száz kilométerrel arrébb végezték el a hamvasztást, annyira nem volt kapacitás.

Az egyik ravatalazótól azt mondták az AFP-nek, hogy plusz 15-20 emberre van szükségük, hogy lépést tudjanak tartani a halálesetek számának növekedésével. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint pénteken 239-en haltak meg. Spanyolországban összesen 1,1 millió esetet regisztráltak a járvány kitörése óta, és több mint 35 ezren haltak meg a koronavírus következtében.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass