Két és fél millió embert teszteltek koronavírusra szombaton Szlovákiában

Két és fél millió embert teszteltek koronavírusra szombaton Szlovákiában
A szlovák kormány sikeresnek tekinti az országos tesztelés első napját Fotó: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton összesen 2 581 113 embert teszteltek le Szlovákiában koronvírusra, és 21 850 fertőzöttet találtak – jelentette be Jaroslav Naď szlovák védelmi miniszter vasárnap. Az Új Szó tudósítása szerint a miniszter azt mondta, az országos tesztelés során csak helyi fertőzési gócokat találtak.

Marek Krajčí egészségügyi miniszter arról beszélt, hogy a tesztelési pontokon nyugodt a helyzet országszerte, nincs torlódás.

Igor Matovič szlovák kormányfő hatalmas eredménynek nevezte az országos tesztelés sikerét, egyúttal megkérte azokat, akik pozitív eredményt kaptak, hogy maradjanak karanténban, és értesítsék az ismerőseiket a pozitivitásukról, illetve kérjék tőlük, hogy ők is menjenek el teszteltetni. A miniszterelnök szerint biztosan sor kerül az országos tesztelés újabb fordulójára is, illetve megemlítette, hogy

szombaton arra is volt példa, hogy Magyarországról a határ közeli szlovákiai településekre átjöttek leteszteltetni magukat.

Szlovákia egész területén 5314 tesztelőhelyet alakítottak ki, a részvétel önkéntes, de ajánlott volt. A tesztelést a múlt hét végén próbálták ki a járvány által leginkább sújtott négy észak-szlovákiai járásban. Akkor 141 ezer ember vett részt a tesztelésen, a számba vehető lakosok 90 százaléka, és 5594 személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!