81 720 üveg Béres Cseppet osztanak szét a tanárok között

2020. október 30. – 06:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csaknem 82 ezer üveg Béres Cseppet adományozott a Béres Gyógyszergyár Zrt. a Klebelsberg Központhoz tartozó általános és középiskolákban tanító pedagógusoknak, írja az MTI.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára elmondta: az elmúlt két hónap alapján látszik, hogy a nyári felkészülés eredményeként helyenként fordulnak elő koronavírusos esetek. A háromezer óvoda és hasonló számú iskola alkotta állami közoktatási intézményrendszernek ez eddig – egy adott időpontban – mindössze 1-6 százalékát érintette.

Az államtitkár közölte: az őszi szünetben minden rendelkezésre álló módon igyekeznek felkészülni a járvány további terjedésének megelőzésére és a pandémia féken tartására. Kiemelte, hogy ebben nagy segítséget jelent a vállalat felajánlása.

Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke elmondta: 81 720 üveg Béres Cseppet ajándékoznak a Klebelsberg Központon keresztül az állami közoktatási intézmények pedagógusainak. A 138 millió forint értékű adomány egyszerre a tanítók, tanárok elismerése, megbecsülése és segítségnyújtás is, hiszen ők az egyik legfelelősségteljesebb hivatást gyakorolva ebben a nehéz helyzetben is nap mint nap „a frontvonalban harcolnak”.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke megköszönte az adományt, példaértékűnek nevezve a felajánlást. Hangsúlyozta: a Béres Csepp ez esetben nem csupán értékes immunerősítő, hanem a pedagógustársadalomra irányuló figyelem és az összefogás jelképe is, és ennek nemcsak a mostani járványhelyzetben, hanem minden probléma megoldásakor kiemelt szerep jut.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!