Sok a fertőzött egy budapesti idősotthonban, felfüggesztették a vezetőjét

2020. október 26. – 14:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vizsgálatot rendelt el a fővárosi önkormányzat a Baross utcai idősek otthona Csokonai utcai telephelyén, mert az elvégzett koronavírustesztek magas arányú fertőzöttséget mutattak. Az intézmény vezetőjét a vizsgálat lezárásig felfüggesztették – közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Az október közepén elrendelt járványügyi megfigyelés után újabb hatósági tesztelést végeztek az újpesti telephelyen; a tesztek eredményei folyamatosan érkeznek és „nagyon nagy pozitivitási arányt” tartalmaznak – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A fenntartó fővárosi önkormányzat egy másik fővárosi intézmény vezetőhelyettesét rendelte ki a vizsgálat végéig az intézmény vezetésére.

Közölték, az önkormányzat a fővárosi kormányhivatal népegészségügyi főosztályával folyamatosan egyeztetve járványügyi intézkedési tervet állított össze, és folyamatosan egyeztet a IV. kerület népegészségügyi osztályával is. A terv tartalmazza a többi közt a dolgozók szűrővizsgálatának sűrítését, a pozitív teszttel rendelkező lakók kórházba szállítását és a negatív gondozottak elkülönítését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!