Németország Heves, Zala és Somogy megyét is kockázatosnak minősítette a koronavírus miatt

2020. október 22. – 11:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A német kormány Heves, Zala és Somogy megyét is kockázatosnak minősítette a koronavírus szempontjából, olvasható a német külügyminisztérium honlapján. Az utazási figyelmeztetés október 24-től lép életbe. Ezzel már szinte az össze magyarországi megyére utazási korlátozás van érvényben. Már csak Békés és Fejér megye nem szerepel a német listán.

A hivatalos indoklás szerint a korlátozást „a magas fertőzöttségi adatok” miatt vezették be. A német kormány arra figyelmezteti állampolgárait, hogy ezekbe a megyékbe ne utazzanak, vagy fokozottan figyeljenek a védekezésre.

Bár a szabályozás tartományonként eltérő lehet, aki az elmúlt 14 napban ezeken a területeken tartózkodott, és onnan utazna be vagy térne vissza Németországba, annak általában vagy 48 órán belül készített negatív Covid-tesztet kell felmutatnia az országba való belépéshez, vagy karanténba kerül. A karantént akkor lehet elhagyni, ha az lejár, vagy tíz napon belül negatív teszt készül. A beutazás feltételeiről itt olvashatók hasznos információk (németül).

A német kormány, illetve a járványügyi védekezés szakmai alapját adó Robert Koch Intézet azt veszi alapul, hogy egy adott megyében az elmúlt hét napban 100 ezer lakosra számítva hány új koronavírusos eset volt. Ha ez a szám magasabb 50-nél, arra a területre figyelmeztetést adnak ki.

A magyar megyék ezzel kapcsolatos adatairól hamarosan részletes cikkben számolunk be a Telexen.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!