Péntektől Ausztriában csak hat ember találkozhat magánjellegű összejövetelen

2020. október 19. – 15:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb szigorításokat vezetett be az osztrák kormány a koronavírus ellen. Az új szabályok október 23-án, pénteken lépnek életbe, és legalább négy hétig lesznek érvényben, írja a Die Presse. Ha a mostani trendeket nem sikerül megállítani, félő, hogy decemberre akár 6 ezer új koronavírusos eset is lesz naponta.

Magánjellegű találkozások, rendezvények alkalmával maximum 6 (felnőtt) lehet együtt, kültéren 12-en lehetnek. A temetések, illetve a munka miatt szervezett összejövetelek kivételt képeznek ez alól.

A magánlakásokban a rendőrség természetesen nem ellenőrizheti, hányan vannak, mondta Sebastian Kurz kormányfő, de kifejezetten ajánlott ott is betartani ezeket a korlátozásokat.

Éttermekben maximum 6 ember ülhet egy asztalnál, kültéren 12.

Az egyesületi sporteseményeknél, edzéseknél nincs létszámkorlátozás. Ha ilyen keretek között tartanak labdarúgó-mérkőzést kétszer 11 ember részvételével, az rendben van, de ha 22 ember a falu szélén a mezőn szeretne focizni, az már szabályellenes.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Uszodákban vagy autóversenyeknél nincs létszámkorlátozás.

A hat-, illetve a tizenkét fősnél nagyobb rendezvényeket be kell jelenteni az egészségügyi hatóságnál. A 250 fősnél nagyobb rendezvény engedélyköteles.

Az engedélyezett rendezvényeken mindenkinek kötelező a maszkhasználat. Kültéren maximum 1500-an lehetnek, ez a első osztályú labdarúgó-mérkőzésekre is érvényes. Beltéren 1000 fő a határ.

A nagyobb rendezvényeken megtiltják az étel- és italárusítást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!