Még két hónapig érvényesek a veszélyhelyzet idején lejárt személyi okmányok

2020. október 15. – 21:07

Másolás

Vágólapra másolva

December 15-éig érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok – olvasható koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közleményben.

A Koronavírus Sajtóközpont tájékoztatása szerint a kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy akik még nem hosszabbíttatták meg személyi igazolványukat, útlevelüket vagy jogosítványukat, minél hamarabb, és lehetőség szerint előzetes időpontfoglalás után keressék fel a kormányablakokat.

A társadalmi érintkezések csökkentése érdekében a járvány első hulláma idején a kormány úgy döntött: a 2020. március 11. és 2020. július 3. között lejárt okmányok, valamint a járművek forgalmi engedélyei Magyarország területén még december 15-ig érvényesek maradnak.

Az intézkedés 660 ezer lejáró okmányt érintett. Ezek közül eddig országosan már több mint 280 ezret cseréltek újra, vagy hosszabbítottak meg a kormányablakok munkatársai.

A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja.

A kormányablakok és kormányhivatalok ügyféltereiben kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, a sorszámkiadó gépeket pedig kizárólag az ügyfélszolgálatokon dolgozók kezelik. Az ügyfélszolgálatokon kézfertőtlenítő-szereket helyeztek ki, az ügyfélpultokon védőplexi van, a helyiségeket pedig rendszeresen fertőtlenítik. Az ügyfélterekben egy időben tartózkodók maximális létszámát is korlátozhatják a hivatalok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!