A balassagyarmati kórházban már naponta több covidost gyógyítanak, mint tavasszal 3 hónap alatt

2020. október 15. – 16:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A balassagyarmati kórházban a gyermekosztály felszabadításával tovább kellett bővíteni a koronavírusos betegek ellátására szolgáló helyet. A gyermekosztályt a volt szemészeti pavilonba helyezték át, ugyanoda, ahová az első hullám idején is kényszerült – derül ki Csach Gábor fideszes polgármester Facebook-beszámolójából.

Csach Gábor – aki nemcsak politikusként, de alternatív zenei körökben a Kinopuskin nevű zenekar frontembereként is ismert – rendszeres és részletes veszélyhelyzeti közleményekben tájékoztatja a helyieket a koronavírus elleni védekezés lépéseiről. A Dr. Kenessey Albert Kórház már tavasszal is kijelölt Covid-kórház volt, most is első lépcsős kiemelt intézménynek számít a járvány elleni védekezésben.

A kórházban 85 normál és 40 intenzív ágyon tudják fogadni a betegeket. A szerdai helyzet az volt, hogy a kórház fertőző osztályán már 74 koronavírusos beteget kezeltek, közülük 9-en voltak intenzív ellátás alatt, ezenkívül 7 fertőzésgyanús beteget is gyógyítottak.

A Telex legfrissebb híreit ide kattintva találja.

Csach közleménye szerint az elmúlt három napban újabb 3, Coviddal fertőzött beteg hunyt el a balassagyarmati kórházban.

A polgármester október 11-i közleményében az olvasható, hogy az emelkedő betegszám miatt a hét elején műszakonként 5-8 nővért és ápolót, a hét végére 8-12 fős, többségében önkéntes egészségügyi szakszemélyzetet vezényeltek át Heves megyéből a balassagyarmati kórházba.

Csach Gábor ezt írta:

Az első napok után jól összerázódott a gyógyító személyzet. Megfeszített munka folyik – gondolják el, a hét második felében már naponta több koronavírus beteget gyógyítottak a gyarmati kórházban a kollégák, mint az első hullámban három hónap alatt.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass