Találtak néhány fertőzöttet, letesztelik a kilencmilliós várost

2020. október 12. – 10:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Koronavírus-tesztelésnek vetik alá a kelet-kínai Csingtao teljes lakosságát, miután a városban új eseteket fedeztek fel a hétvégén. A kilencmillió lakosú nagyváros egészségügyi bizottsága hétfőn, a honlapján kiadott közleményben arról tájékoztatott, hogy a város egyik, a külföldről beérkező koronavírus-fertőzöttek kezelésére kijelölt kórházához kapcsolódó járványgócot észleltek – írja az MTI.

Tesztállomás Csingtaban 2020 október 12-én.Fotó: cnsphoto / Reuters
Tesztállomás Csingtaban 2020 október 12-én.Fotó: cnsphoto / Reuters

A beszámoló szerint a városi mellkassebészeti klinikához köthetően három tünetmentes fertőzöttet azonosítottak, ezután megkezdték a kontaktkutatást és a széles körű tesztelést. A fertőzöttek közeli kontaktjai, valamint a kórház dolgozói közül eddig négy embernél diagnosztizálták a Covid-19-et, és további ötöt regisztráltak panaszmentes fertőzöttként. A korábban tünetmentes esetekként megfigyeltek közül két embernél jelentkeztek továbbá a betegség tünetei, így most összesen 6 beteget tartanak számon a városban.

A hétvége óta már több mint 140 ezer emberen végeztek vírustesztet, közülük több mint 110 ezernél kizárták a fertőzés lehetőségét. A város teljes lakosságának tesztelését öt nap alatt szeretnék befejezni.

A nemzeti egészségügyi bizottság hétfői jelentése nem tett említést belföldi, Csingtaóban azonosított betegekről. Egy ilyen diagnózis mostanra már egy 57 napja tartó, új belföldi eset nélküli időszakot szakítana meg. Az országos adatok alapján Kínában jelenleg 230 beteget kezelnek Covid-19-cel, és 395 panaszmentes vírushordozót, valamint csaknem nyolcezer, fertőzöttekkel kapcsolatba került embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!