Botrány Rómában: koronavírusos betegeket kezelő kórházban forgat a Mission Impossible 7. stábja

2020. október 9. – 12:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mission Impossible 7. kórházi forgatása ellen tiltakoznak az orvosok Rómában, mivel négy napon át forgat a filmes stáb az I. Umberto kórházban, ahol a többi beteg mellett 150 koronavírus-fertőzöttet is kezelnek, közülük 12 embert intenzíven ápolnak, írja az MTI.

A kórház egészségügyi személyzetének szakszervezete tiltakozásba kezdett a kaotikus állapotok miatt: statiszták, biztonságiak, a produkció résztvevői járkálnak ki-be a kórházba. Forgatási díszletté alakították az első emelet egyik nagy termét, ahol egyébként a kórház vezetősége dolgozik. Nem tudják, miért egy kórházban forgatják a Tom Cruise főszereplésével készülő jeleneteket.

„A produkció munkatársai a betegek, köztük a koronavírusos páciensek hordágyai között álltak. A helyzet elfogadhatatlan”

– idézi a szakszervezet egyik szóvivőjét a La Repubblica című olasz napilap.

Tom Cruise a Mission Impossible 7 forgatásán Rómában október 6-án Fotó: Yara Nardi /Reuters
Tom Cruise a Mission Impossible 7 forgatásán Rómában október 6-án Fotó: Yara Nardi /Reuters

Christopher McQuarrie rendező akciófilmjének munkálatai kedden kezdődtek. Szerdán és csütörtökön egy időre lezárták a belváros egy részét, felvételek készültek a Colosseum közelében is. A forgatásban 180 stábtag és mintegy ezer statiszta vesz részt. Összesen hét napig forgatnak Olaszországban, Rómán kívül Velencében is. Az olaszországi forgatási költségek mintegy 35 millió euróra (12,5 milliárd forintra) rúgnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!