Botrány Rómában: koronavírusos betegeket kezelő kórházban forgat a Mission Impossible 7. stábja

2020. október 09. – 12:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mission Impossible 7. kórházi forgatása ellen tiltakoznak az orvosok Rómában, mivel négy napon át forgat a filmes stáb az I. Umberto kórházban, ahol a többi beteg mellett 150 koronavírus-fertőzöttet is kezelnek, közülük 12 embert intenzíven ápolnak, írja az MTI.

A kórház egészségügyi személyzetének szakszervezete tiltakozásba kezdett a kaotikus állapotok miatt: statiszták, biztonságiak, a produkció résztvevői járkálnak ki-be a kórházba. Forgatási díszletté alakították az első emelet egyik nagy termét, ahol egyébként a kórház vezetősége dolgozik. Nem tudják, miért egy kórházban forgatják a Tom Cruise főszereplésével készülő jeleneteket.

„A produkció munkatársai a betegek, köztük a koronavírusos páciensek hordágyai között álltak. A helyzet elfogadhatatlan”

- idézi a szakszervezet egyik szóvivőjét a La Repubblica című olasz napilap.

Tom Cruise a Mission Impossible 7 forgatásán Rómában október 6-án Fotó: Yara Nardi /Reuters
Tom Cruise a Mission Impossible 7 forgatásán Rómában október 6-án
Fotó: Yara Nardi /Reuters

Christopher McQuarrie rendező akciófilmjének munkálatai kedden kezdődtek. Szerdán és csütörtökön egy időre lezárták a belváros egy részét, felvételek készültek a Colosseum közelében is. A forgatásban 180 stábtag és mintegy ezer statiszta vesz részt. Összesen hét napig forgatnak Olaszországban, Rómán kívül Velencében is. Az olaszországi forgatási költségek mintegy 35 millió euróra (12,5 milliárd forintra) rúgnak.