Eltiltották az énekléstől Pataky Attilát

2020. október 6. – 09:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember közepén engedték ki az Edda Művek énekesét a Szent László Kórház koronavírus-fertőzötteket kezelő osztályáról, de még mindig nem énekelhet, sőt, valószínű, hogy az idén már nem is állhat színpadra, írja a Blikk.

A 69 éves Pataky Attila a kórházban 8 kilót fogyott, kezdődő tüdőgyulladása volt, csak suttogva, fojtott hangon tudott beszélni. Most már jobb a helyzet, de a teljes gyógyulásig hosszú idő telik még el. Az orvosok pihenést írtak elő neki, és énekelnie is tilos. Pataky a felesége és az anyósa leveseivel és a rajongók jókívánságaival gyógyul.

Pataky Attila az Edda Művek koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2020. március 7-én.Fotó: Mohai Balázs / MTI
Pataky Attila az Edda Művek koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2020. március 7-én.Fotó: Mohai Balázs / MTI

Miután kiengedték a kórházból az énekest, úgy nyilatkozott a lapnak, hogy a koronavírus-fertőzés elszívta az energiáit, azt érezte, hogy elfogy és eltűnik a földi létből. Korábban szkeptikus volt a fertőzés komolyságával kapcsolatban, de aztán a szenvedései miatt könnyek gyűltek a szemébe.

„Egyetlen könnycseppet sem bánok, és minden vagánynak üzenem, ez a vírus nagyon kemény. Magam is közéjük tartoztam, de most már csak halkan mondom ki a meggyőződésem. Beláttam, ez nem hisztéria, hanem a borzalmas valóság.”

Pataky Attila bár fellépni nem fog az idén, de dolgozik, a koronavírusról való élményeiről már írt egy új dalt is, amit felolvasott a református Európa Rádió szeptember 30-i adásában. Az új dal szövege a 9. perctől hallgatható meg.

Egyébként nemcsak Pataky kapta el a fertőzést az Eddából, hanem Gömöry Zsolt és Kicska László is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!