Több tízezerrel nőtt az új fertőzöttek száma Brazíliában

2020. október 4. – 08:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több ezer új fertőzött világszerte, összesen közel 35 millió igazolt koronavírusos a világon: frissülő cikkünk a koronavírus külföldi híreiről.

(Itt találja a Telex legfrissebb híreit)

23.14 Marseille-ben újranyithatnak az éttermek, Párizsban keddtől szigorítások

Párizs és elővárosai a koronavírus-járvány miatti legmagasabb riasztási övezetbe kerültek, az éttermek az eddigieknél szigorúbb óvintézkedések mellett nyitva maradhatnak – közölte vasárnap este a francia miniszterelnöki hivatal. A bárok viszont, amelyek eddig este 10 óráig nyitva tarthattak, keddtől egyáltalán nem nyithatnak ki. A fővárosban keddtől két hetes időtartamra lépnek életbe az új előírások, amelyek betartása mellett hétfőn az egy héttel ezelőtt a déli Marseille-ben és Aix-en-Provence-ban bezárt vendéglátóhelyek újranyithatnak. Az előírások szerint az éttermekben az asztalok között legalább másfél méteres távolságnak kell lennie, a vendégeknek meg kell adniuk az elérhetőségüket a későbbi esetleges kontaktkutatásokhoz, s nyolc fősnél nagyobb csoportokat nem fogadhatnak a vendéglátóhelyek. (MTI)

10.54 Tízezer fölött a napi új fertőzöttek száma Oroszországban

Oroszországban 10499-cel nőtt az új betegek száma, az országban ez a legnagyobb szám május 15-e óta. Az új esetek 27,8%-a tünetmentes, az összes orosz fertőzött pedig a vasárnapi adatokkal együtt 1 215 001-re nőtt. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a Rosszija 1 televíziós csatornának azt mondta, a kórházakat egyelőre még nem tervezik tömegesen átállítani a koronavírusos betegek kezelésére. (MTI)

8.48 Mozikat zár be a Cineworld az Egyesült Királyságban és az USA-ban

Alig pár nappal azután, hogy az új James Bond-film bemutatását ismét eltolták, a Cineworld úgy döntött, hogy több száz moziját bezáratja Amerikában, az Egyesült Királyságban, illetve Írországban. Nem tudni, meddig nem nyitnak ki újra, de 2021-ig biztosan nem. A mozióriás dolgozói kiakadtak, miután a hír megjelent a médiában: azt mondták, velük még csak nem is egyeztetett a cég a bezárásról. (Variety)

8.11 Közel 35 millió a világ összes fertőzöttjeinek száma

A világon 34 797 492 ember kapta el a koronavírust, a halálos áldozatok száma 1 031 576, a gyógyultaké pedig 24 168 711. A vírus 188 országban és régióban van jelen, a legtöbb fertőzöttet az USA-ban diagnosztizálták. A szakértők szerint az igazolt esetek száma nem tükrözi a teljes valóságot, sok országban ugyanis korlátozott a tesztek száma. (John Hopkins Egyetem / MTI)

8.07 Közel 17 ezer új fertőzött Franciaországban

A francia hatóságok szombaton közölték, hogy egy nap alatt 16972 új fertőzöttet diagnosztizáltak az országban: ez a legmagasabb adat náluk a járvány kezdete óta. Az elmúlt egy napban 49 halálos áldozata volt a vírusnak. Marseille-ban a járvány miatt újra bezáratták a bárokat, éttermeket, az egyre növekvő adatok miatt pedig valószínűleg a párizsi vendéglátóhelyekre is hasonló sors vár. (MTI)

8.02 Brazíliában több mint 26 ezerrel nőtt az új fertőzöttek száma egy nap alatt

Az elmúlt 24 órában 26310 új fertőzöttet diagnosztizáltak, illetve 599-cen vesztették életüket a vírus miatt. A helyi egészségügyi minisztérium közlései szerint Dél-Amerika legnagyobb országában eddig közel 4 millió 907 ezer ember kapta el a koronavírust, 85%-uk meggyógyult. A vasárnapi 26 ezres új fertőzöttek száma ráadásul egy olyan hétre esik, ami a minisztérium szerint kevesebb új beteggel járt, mint az azt megelőző. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!