Petro Porosenko is koronavírusos

2020. szeptember 29. – 20:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Petro Porosenko volt ukrán elnöknek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ezt ő maga hozta nyilvánosságra kedden a közösségi oldalain – írja az MTI.

Porosenko az előző ciklusban, 2014-2019 között volt államfő, és jelenleg az ellenzéki Európai Szolidaritás nevű parlamenti párt vezetője. Ukrajnában épp választási kampány zajlik, mert október 25-én helyhatósági választásokat tartanak az országban.

„Ez rossz időben jött. Nagyon sajnálom, hogy szüneteltetnem kell vidéki utazásaimat. Az elmúlt hat évben megszoktam, hogy lábon hordom ki a betegségeket, de ez alattomos kór. A mai naptól kezdve otthon kezelnek. Remélem, hogy gyorsan felépülök, és arra kérek minden ukránt, hogy vigyázzon magára!”

– idézte Porosenko Telegramon írt közleményét az Ukrajinszka Pravda nevű helyi híroldal.

A koronavírus végigsöpör az ukrán parlamenten

Ukrajnában több tucat parlamenti képviselő fertőződött már meg koronavírussal.

Szintén kedden tette közé egy másik ellenzéki politikus, a Szvjatoszlav Vakarcsuk rockénekes által alapított Hang párt új vezetője, Kira Rudik, hogy ő is elkapta a koronavírust, és magas láza volt, de már jobban van. Jelenleg ő is az otthonában kezelteti magát.

Julija Timosenko volt ukrán kormányfő, a szintén ellenzéki Haza párt vezetője nemrég tért vissza a parlamenti munkához, miután túlesett a betegségen. Timosenkóról augusztus 23-án hozta nyilvánosságra a pártja, hogy pozitív lett a tesztje. Az állapota sokáig súlyos volt, tüdőgyulladással kórházban kezelték. Szeptember 11-én közölték, hogy a tesztje már negatív, és elkezdett kigyógyulni a betegség szövődményeiből is.

Őket megelőzően, a nyáron Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége és fia is átesett a fertőzésen. Olena Zelenszkát is kórházban kezelték tüdőgyulladással június 16-ától július 3-áig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!