Elérte az egymilliót a koronavírusban meghaltak száma

2020. szeptember 28. – 07:46

frissítve

Elérte az egymilliót a koronavírusban meghaltak száma

Másolás

Vágólapra másolva

12:30: Több mint egymillióan haltak meg koronavírusban

A Worldometers koronavírus-oldala szerint hétfőre elérte az egymilliót a koronavírus-fertőzésben meghalt emberek száma, egészen pontosan most 1 millió 2,748-nál áll a számláló. A fertőzést eddig 33,3 millióan kapták el, a gyógyultak száma 24,6 millió. A legfertőzöttebb országok: Egyesült Államok (több mint 7 millió fertőzött), India (6 millió), Brazília (4,7 millió), Oroszország (1,1 millió) és Kolumbia (813 fertőzött). Az aktív esetek száma világszerte 7,6 millió.

11:45: Egy karanténszegő magyar miatt több mint 80 embert tesztelnek Kambodzsában

Több mint 80 embert kell letesztelni Kambodzsában, miután egy 70 éves, koronavírusos magyar férfi idő előtt elhagyta a karantént. A férfi szeptember 13-án érkezett Kambodzsába Franciaországból, a kötelező karantén 13. napján végezték el nála a tesztet, ami pozitív lett. A férfival egy repülőn utazó 84 utast kontakt személyként kezelik, és keresik őket, hogy elvégezhessék rajtuk a tesztet. De keresik azokat is, akikkel akkor találkozott a férfi, amikor elhagyva a karantént, elment festményeket vásárolni. Letesztelik például az őt szállító tuk-tuk sofőrjét, és az üzletben dolgozókat is. A férfi feleségének tesztje negatív lett. (MTI)

(Borítókép: A koronavírus-járvány több mint 200 ezer halottja tiszteletére elhelyezett zászlók a washingtoni National Mall emlékparkban 2020. szeptember 22-án. Fotó: J. Scott Applewhite / AP / MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!