A Mattel piacra dobta a vak Barbie-t

2024. július 23. – 08:50

A Mattel piacra dobta a vak Barbie-t
Fotó: Mattel

Másolás

Vágólapra másolva

Hatvan évvel az első Barbiek megjelenése után a Mattel piacra dobta az első vak babákat, írja a Guardian. Az amerikai játékgyár célja ezzel az, hogy szélesítse a kínálatát, így mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban passzoló babát. Krista Berger, a Mattel Barbie-részlegének alelnöke az új Barbie-kal kapcsolatban azt mondta, hogy a cég tudja, hogy a Barbie nem csak egy közönséges baba, a Barbie segíthet az önkifejezésben és összehozhatja embereket, még akkor is, ha különböznek.

A Mattel az Amerikai Vakokért Alapítvánnyal működött együtt azért, hogy megalkothassák a tökéletes vak Barbie-t. A baba egy fehér és piros színű botot tart a kezében, és könnyen kitapintható rózsaszín szatén pólót és lila tüll szoknyát adtak rá úgy, hogy a gyerekeknek egyszerű legyen a babákat öltöztetni. A játékgyártó a csomagolásra is odafigyelt, a vak babák dobozában Braille-írással fel van tüntetve a Barbie szó.

Az első vak Barbie-k mellett a Mattel az amerikai National Down Syndrome Society nevű szervezettel is együtt dolgozik, a tervek szerint hamarosan az első fekete Down-szindrómás babák is kaphatók lesznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!