Mindenüket eladták, hogy egy óceánjárón éljenek hátralevő életükben, mert az olcsóbb, mint a szárazföldön

2023. december 26. – 10:48

Másolás

Vágólapra másolva

A vállalkozását, az autóját és a házát is eladta egy amerikai pár, hátralevő életüket pedig egy óceánjárón akarják tölteni – írja a Sky News. A pár állítja: nemcsak kényelmesebben fognak élni, de olcsóbban is kijönnek így.

A floridai Melody és John Hennessee még három éve adta el a vállalkozását és a házát. Akkor egy lakóautót vásároltak, amivel a következő években bejárták az Egyesült Államokat, a 76 éves John viszont egy idő után megunta a vezetést.

Ekkor fizették be magukat egy 274 napos útra egy óceánjárón, azóta pedig egyik utazást foglalják a másik után. Azóta már jártak Ausztráliában, Dominikán, Új-Zélandon és a Csendes-óceán szigetvilágán.

Fotó: John Hennessee / Facebook.
Fotó: John Hennessee / Facebook.

John szerint az életük nemcsak érdekesebb, de olcsóbb is: nincs jelzáloghitelük, rezsijük, biztosításuk az autójukra és a vagyonukra, nincsenek telefonszámláik, és sokkal kevesebbet költenek kártyáról, mint korábban. Szerinte nagyjából a feléből kijönnek annak, mint amit a szárazföldön költöttek.

A Hennesse házaspár jövő decemberig még végigfoglalt egy pár hasonló utat, de utána megállapodnának – a tengeren. A még építés alatt álló Villa Vie óceánjárót ugyanis 30 százalékban állandó lakosokkal töltenék fel, a pár pedig ebben vásárolna egy kabint. Ez nem olcsó, egy belső kabin százezer dollár (35 millió forint), a havi ellátási díj pedig ezenfelül majdnem nyolcezer dollár (2,8 millió forint). Ez utóbbinál persze felmerül, hogy vajon mennyit költhettek a szárazföldön, aminél az óceánjáró havi 2,8 millió forintos költsége olcsóbban jön ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!