Nyami: Tenyésztett sejtekből készült csirkét is rendelhetünk Amerikában

2023. július 1. – 19:36

Nyami: Tenyésztett sejtekből készült csirkét is rendelhetünk Amerikában
Fotó: Upside Foods

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai hatóságok engedélyezték az Upside Foodsnak és a Good Meatnek, hogy megkezdjék a tenyésztett sejtekből kikelt csirkék előállítását és értékesítését. A gyártók szerint a termékük megegyezik a hagyományos módon termesztett hússal, ám nem kell hozzá levágni az állatot.

Most szombaton egy San Franciscó-i étterem, a Bar Crenn étlapjára kerültek fel a tempurabundás csirkefalatok, csilis mártogatóval, ehető virágokkal. Az Upside Foods a közösségi médiában versenyt hirdetett, ki kóstolhassa meg elsőként a terméket a Bar Crennben. A nyertesek ezen a hétvégén vághatnak bele a szaftos húsba jelképes egydolláros áron, sőt körbejárhatják az Upside Food központját is.

A hagyományos állattenyésztés alternatíváira az éghajlatváltozás mérséklésének egyik módjaként tekintenek, bár még nehéz megjósolni, hogy egy ilyen fiatal iparág milyen hatással lesz a jövőre nézve. Többtucatnyi nagy élelmiszeripari vállalat áll ugrásra készen, hogy a termesztett húst megetesse az amerikai közönséggel. Jelenleg Szingapúr az egyetlen ország, ahol ezeket a termékeket 2020 óta legálisan árulják.

(WP, CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!