Megkóstoltuk a vaginaízű csipszet, hatalmas csalódás ért minket

2022. október 18. – 14:48

Megkóstoltuk a vaginaízű csipszet, hatalmas csalódás ért minket
Fotó: Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A litván csipszgyártó, a Chazz szeptember végén dobta piacra új csipszét, amiről azt ígérték, „tökéletesen rekonstruálni fogja a vagina ízét”. A gyártó azt állította, hogy a női nemi szerv ízét mi sem egyszerűbb felidézni, nem is kell hozzá más, csak egy kis fűszer, egy kis hagyma, ecet és tejföl. Megkóstoltuk mi is a vaginasnacket, amiből kiderült, hogy ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna a cég.

A Chazz narratívája szerint a vaginaízű csipszre azért volt szükség, mert, mint azt a csipszhez tartozó szórólapon is írják, „az Y generáció tagjai harmadannyit szexelnek, mint a szüleik tették egykor”. A csipsz erre egy zacskónyi megoldást akar kínálni: logikájuk alapján aki belefal egy falat punciízű csipszbe, az egyből megérzi a nagybetűs Szexnosztalgiát, és mást sem akar majd, mint szeretkezni egyet.

„Hihetetlen, hogy valaki a közösségi médiát választja az élő kommunikáció, a randevúzás és a valódi szex helyett. A Chazz csapata fiatal, merész, és társadalmi felelősséget is vállal, így felfigyelt erre a katasztrofális tendenciára is. Úgy döntöttük, felhívjuk rá a figyelmet, ezzel hozzájárulva a probléma megoldásához: így született meg a világon elsőként a vaginaízű csipsz” – írták.

A Chazz azt is állítja, hogy a nasi „a megkóstolás után emlékeztetni fog a legvadabb szerelmi kalandokra, az első igazi szerelemre”, és ezzel „talán még az orális szüzességedet is elveszítheted”. A nőknek továbbá azt is ígérik, hogy kipróbálhatják, milyen élmény a férfiaknak, ha őket kényeztetik.

Biztos, hogy nem ilyen a punci íze

A cég 10 euróért (a cikk írásának pillanatában ez még 4295 forintot jelent) kínálja a limitált csipszét, ami megjelenése napján valamiért annyira népszerű lett, hogy az oldal többször is lefagyott rendelés közben. A normál csipszárhoz képest meglepően magas árért egyébként nemcsak a csemegét kapjuk meg: jár hozzá egy szépre dizájnolt díszdoboz, illetve egy szórólap, amely azt hirdeti, hogy „tudta? a fiatalok keveset szexelnek”.

„Hosszas viták után rájöttünk, hogy a vagina ízét nem tudjuk elég pontosan felidézni. Eddig minden alkalommal, amikor belenyaltunk egy vaginába, nem próbáltunk meg rájönni, hogy mire emlékeztet minket”

– írta a készítőcsapat arról, hogyan született az íz. Elismerésükre szóljon, ezt komoly kutatómunka követte: eljártak, vaginát kóstoltak, interneten keresgélték, milyen lehet a tökéletes vaginaíz.

Fotó: Telex
Fotó: Telex

Rendeltünk mi is a csipszből, amiből az első falatokra az derült ki, hogy kutatás ide vagy oda, a vagina ízét nem sikerült megtalálni ebben a csipszben. Férfi és nő kollégáim egyaránt megkóstolták a snacket, a vélemény pedig egyhangúan az volt, hogy az úgynevezett vaginacsipsz csak egy sima, sós, kicsit ecetes, fura csipsz. De a furaságát is inkább az adja, hogy

hiába van sima íze, a fejünkben mégis ott motoszkál kicsit közben, hogy ez nem egy sima, hanem egy vaginaízű csipsz.

A hiba valószínűleg ott esett a rendszerben, hogy, mint a Chazz csapata írja oldalán, internetes keresést is igénybe vettek: itt, ha rákeresünk a vagina ízére, olyanokat kapunk, mint hogy „a vagina lehet édes vagy savanyú, fémes vagy keserű, sós vagy csípős, de összességében édes, fanyar és lúgos”. Persze ebből már egyből kiderül, hogy ahány ház, annyi vaginaíz, egy kollégám szavaival élve azonban akárhogy gondolkozunk, azt azért „nehéz elképzelni, hogy létezne ilyen ízű pina, mint ez a csipsz”.

Arra, mondjuk, nem jöttünk rá, milyen íze van a valóságban a vagináknak, „de biztos, hogy nem hagymás tejfölös” – állapította meg egy kolléga. A konszenzus viszont alapjáraton az lett a szerkesztőségben, hogy nem lehet szavakkal leírni a vagina ízét: „a puncinak egyszerűen punciíze van, és kész.” Nem segített kérdéseinkben, mondjuk, a minden kérdésre mindig választ adó Gyakori Kérdések sem, ahol olyan válaszok hangoztak el, mint hogy olyan az íze, amilyen „pinaszaftot főz a puncikobold.”

Fejben dől el azért minden

A vaginaízű csipsz a Chazz esetében repceolajból, úgynevezett „természetes aromából”, borsból, babérból, petrezselyemből, hagymából és fokhagymából, illetve különböző savakból (citromsav például) és élesztőkivonatból áll – utóbbi adja a csipsz kifejezetten fura ízét. Konkrét hüvelyi kivonatú aroma tehát nincs benne, nem úgy, mint a piacon szereplő „vagina” jelzőjű dolgok nagy részében.

Ilyen például a vaginajoghurt vagy a vaginával készített savanyú káposzta, amelyet az internet javasol. Ezek a receptek általában házi készítésre is javasoltak, de nem marad le a vagina kategóriában a piaci termelés sem: létezik többek között

  • egy modell vaginájával készített sör;
  • Tiktok-trendek, ahol az emberek a hüvelyváladékukat használják parfümként;
  • Gwyneth Paltrow elhíresült vaginagyertyája, a Goop This Smells Like My Vagina;
  • vagy Erykah Badu vaginatömjénes füstölője.

Az önmagában, hogy ennyi terméknél próbálják a vagina ízét vagy illatát reprodukálni, már mutatja, hogy eleve sikerre van ítélve a piacon az, amire ráírják, hogy „punci”. A Chazz készítőinek viszont abban is igazuk van, hogy vicces vaginás csipsz ide vagy oda, az valóban létező probléma, hogy világszerte egyre kevesebbet vannak együtt az emberek, az elmúlt tíz évben 20-30 százalékkal csökkent az aktív szexuális életet élők száma, az intimitáshoz és a saját testünkhöz való viszonyunk pedig átalakulóban van minderről ebben a szexről szóló cikkünkben írtunk részletesen.

Fotó: Telex
Fotó: Telex

Erre viszont tényleg jó a punciízű csipsz: azzal, hogy létezik, és felkelti az emberek figyelmét (hiszen ön is ezért olvassa most ezeket a sorokat), kicsit elvesz a tabusításból – egy zacskónyi vaginaízű csipsz mellett azért mégiscsak nyitottabban beszél az ember a szexről.

„Az elején nem értettem, hogy mire gondolhattak a készítők, néhány darab után viszont vagy felvilágosodtak az ízlelőbimbóim, vagy működni kezdett a marketingmágia az agyamban, és arra jutottam, hogy tényleg egy kicsit punciíze van”

– hangzott el kollégánktól a teljes csalódás lecsengése után irodánk konyhájában is az első csipszmentegető mondat.

Az persze továbbra is kérdés marad bennünk, hogy miért akar valaki vaginaízű csipszet enni, amúgy is, hogy gondolták, hogy lehet azt utánozni, illetve miért nincs például péniszízű csipsz. De hát bármilyen csalódottak is voltunk, amiért nem adta vissza hűen a Chazz csipsze a várt ízeket, meg azért, mert 10 eurót fizettünk egy hagymás-tejfölös-ecetes csipszért, végül azért az is elhangzott, hogy „na jó, hát végül is tényleg lehet olyan, hogy hagymás íze van élőben”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!