Iskolabuszok árverezéséből kénytelen fizetni a falunapi zenészeket egy Vâlcea megyei község önkormányzata

2022. május 04. – 17:11

frissítve

Kádár Kata
Kádár Kata
Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Szatmár megyei zenekar közel 9 éve lépett fel a Vâlcea megyei Sutești község falunapján, a polgármesteri hivatal azonban nem fizetett, a zenészek pedig kénytelenek voltak perelni. Az akkor kötött szerződésben rögzített 25 ezer lejes fellépési díj ennyi idő alatt mintegy 520 ezer lejre nőtt a késedelmi kamattal együtt, a kényszervégrehajtás elé állított polgármesteri hivatalnak emiatt el kell árvereznie a község két iskolabuszát, amellyel 100 diákot szállítottak – számolt be az elképesztő történetről a G4media portál.

Alin Dumbravă polgármester a sajtónak elmondta, hogy jelenleg nincs semmi alternatívájuk a kisdiákok szállítására.

„Jelenleg 140 V-VIII. osztályos diák jár a helyi iskolába, de valószínűleg sokan át fognak iratkozni a szomszédos városok iskoláiba, ahol biztosítani tudják a gyerekek szállítását. A lakosság nagyon fel van háborodva, de nincs más lehetőségünk az adósság kifizetésére” – mondta Sutești polgármestere, majd hozzátette: próbáltak részletekben fizetni, de a zenészek ragaszkodtak ahhoz, hogy egyben kapják meg a kártérítést, így a végrehajtók árverésre bocsátották az önkormányzat javait.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom