Télen visszatér a magyar mozikba A vándorló palota

2024. október 28. – 17:10

Másolás

Vágólapra másolva

Visszakerül a hazai mozikba A vándorló palota, Mijazaki Hajao egyik legismertebb egész estés animéje. A filmet december 5-étől vetítik újra Magyarországon az ADS forgalmazásában.

A vándorló palota Diana Wynne Jones azonos című könyve alapján készült, és a Velencei Filmfesztiválon mutatták be először 2004. szeptember 5-én. A 20 éves jubileum alkalmából itthon is újra nagyvásznon fogják adni az Oscar-díjra is jelölt animét, amelynek 2005. december 15-én volt a magyarországi premierje.

A legendás Ghibli stúdió gyártásában készült film főszereplője Sophie, egy fiatal lány, aki elhunyt apja kalaposműhelyében dolgozik. A lány egy napon találkozik Howllal, a titokzatos és különc varázslóval, aki egy óriási, mozgó palotában él. Ezután egy gonosz boszorkány idős asszonnyá változtatja a főszereplő lányt, aki kilétét titkolva takarítóként kezd dolgozni Howl palotájában, titkon remélve, hogy a varázsló megszabadítja őt az átoktól. Kettejük közt különleges kapcsolat alakul ki, és együtt néznek szembe különböző kalandokkal.

Mijazaki Hajao legutóbbi filmjével, A fiú és a szürke gémmel külön Telex Filmklubban foglalkoztunk. Az erről írt kritikánk itt olvasható, a filmet kibeszélő adásunk pedig itt nézhető meg.

A vándorló palota itthon a Netflixen streamelhető.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!