Megjelent A brutalista első előzetese, amiben Adrien Brody egy magyar építészt alakít

2024. október 22. – 16:17

Megjelent A brutalista első előzetese, amiben Adrien Brody egy magyar építészt alakít
Forrás: A24

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent az első előzetes Brady Corbet A brutalista című filmjéhez, amiben Adrien Brody Tóth László építészt alakítja, aki a feleségével, Tóth Erzsébettel (Felicity Jones) 1947-ben maguk mögött hagyják a háború után lassan ébredező Európát.

A brutalista a 81. Velencei Filmfesztiválon debütált, ahol a Variety filmkritikusa, Owen Gleiberman így írta le a magyar építész történetét: „egy hamisítatlan amerikai történet a bevándorlásról, az ambíciókról és arról, mit jelent művésznek lenni”. A kritika szerint a film remekül érzékelteti, hogy mit jelent egy olyan világban zsidónak lenni, ami a zsidósághoz vegyes érzésekkel viszonyul. A film az idén először megrendezett Budapest International Film Festival programjába is bekerült, erről itt írtunk bővebben.

A filmet Corbet rendezte és Mona Fastvolddal közösen írta a forgatókönyvet. Corbet korábban színészként szerepelt a 24 című akciósorozatban és az HBO Olive Kitteridge minisorozatának ötödik évadában is. Rendezőként nem kifejezetten rutinos: klipet rendezett Maya Hawke-nak a Thérèse című dalához, és három epizódot dirigált az Apple TV-n futó Zsúfolt szoba című sorozatban.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!