Párkereső tévéműsor, ahol a fal mögött sorozatgyilkos lapul

2024. október 20. – 08:53

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Nő a reflektorfényben (Woman of the Hour, Netflix)

Anna Kendrick első filmrendezése elég súlyos alapanyagból. A film igaz történetet dolgoz fel, a hetvenes években ugyanis tényleg létezett egy olyan sorozatgyilkos, Rodney Alcala, aki párkereső tévéműsorban választott magának áldozatot. Kendrick a rendezés mellett főszereplője is a filmnek, ami nem a sorozatgyilkos perspektívájára fókuszál, hanem inkább azt mutatja be, milyen környezetben követhette el ezeket a gyilkosságokat Alcala.

Challengers (Amazon Prime)

Sportfilmnek álcázott romantikus dráma egy szerelmi háromszögről, amelynek mindhárom szereplője teniszmeccsként fogja fel a szerelmet. Trent Reznor és Atticus Ross óriásit megy a filmhez készített techno soundtrackkel, a rendező Luca Guadagnino pedig megint ügyesen vegyíti a műfajokat egy filmen belül.

„A Challengersben úgy lüktet végig a szexuális feszültség, hogy gyakorlatilag egy darab szexjelenet sincs benne. De kinek is kell szexjelenet, ha már a film elején egyértelművé válik, hogy egy jó teniszmeccs gyakorlatilag olyan, mint a szex, egy jó ütés pedig felér egy orgazmussal. Ebből is, abból is kapunk eleget” – írtuk a filmről korábban kritikánkban.

Superman és Lois (4. évad, október 23., Max)

Negyedik, utolsó évadához érkezett a Superman családi életét tárgyaló Superman és Lois. Ahogy eddig is, Clark Kent, azaz Superman és felesége, Lois Lane próbálják egy átlagos család életét élni, miközben Supermannek a világot is meg kell mentenie, most éppen Lex Luthortól.

Riválisok (Rivals, Disney+)

Jilly Cooper romantikus regényének sorozatadaptációja. A történet 1986-ban játszódik a fiktív Rutshire megyében, a cselekmény pedig egy helyi tévécsatornáért vívott küzdelem körül bonyolódik. A Riválisok elsősorban szórakoztató társadalmi tabló a politika és a média gyarló szereplőiről, és igen, ez az a sztori, ahol a meztelen tenisz is fontos szerepet játszik.

Ibizai drogügyletek (Ibiza Narcos, SkyShowtime)

Háromrészes dokumentumfilm-sorozat Ibiza szigetéről, pontosabban arról, hogy a kis spanyol sziget az elmúlt években a világ egyik legnagyobb buliközpontjává vált, aminek hátterében sok minden más mellett a kábítószer-kereskedelem áll. A háromrészes sorozat ezt a hálózatot mutatja be, rávilágítva a partikultúra árnyoldalaira.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!