Közel félmilliárd forintnyi összegért kelt el a Vastrón műanyag replikája

2024. október 13. – 22:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Trónok harcából ismert páncélokra, kardokra és jelmezekre licitálhattak a dallasi Heritage Auctions árverésén a sorozat rajongói. Az AP azt írja, a csütörtöktől szombatig tartó aukción több mint 900 tétel szerepelt, a befolyt összeg a 21 millió dollárt (vagyis körülbelül 7,7 milliárd forintot) is meghaladta.

A legdrágábban a Vastrón műanyag replikája kelt el: új gazdája egy hatperces licitháború után, 1,49 millió dollárért (vagyis körülbelül 547 millió forintért) vihette haza.

A Vastrónon kívül több mint harminc másik tárgy is hat számjegyű összegeket hozott: Havas Jon jellegzetes kardja például 400 ezer dollárért (vagyis közel 147 millió forintért) kelt el. Egy Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) által viselt szürke velúrruha 112 ezer dollárért (41 millió forintért) kelt el, pontosan 100 ezer dollárral a kikiáltási ár felett. A vörös bársonyruhát, amelyet Cersei Lennister a sorozatban való utolsó megjelenésekor visel, 137 500 dollárért (közel 50,5 millió forintért) kaparintották meg.

A fantasykönyvek szerzője, George R. R. Martin idén, öt évvel az eredeti sorozat fináléja után jelentette be, hogy az HBO – a harmadik évadra is készülő Sárkányok Háza mellett – még hét másik Trónok Harca-show-t fejleszt. A tervek szerint a hét közül négy animált, három pedig élőszereplős mozgókép lehet, és szinte mindegyik előzménytörténete lesz a Trónok Harcának.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!