Hét Trónok Harca-spinoff áll fejlesztés alatt a könyvek szerzője szerint

2024. augusztus 4. – 10:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Sárkányok Háza sikere után még hét másik Trónok Harca-show-t fejleszt az HBO – árulta el a fantasykönyvek szerzője, George R. R. Martin a Forbes szerint.

A Sárkányok Háza második évada még nem is ért véget, és A Hét Királyság lovagja: A kóbor lovag sem jelent még meg, de már fejlesztik a következő spinoff műsorokat.

Martin az Oxford Writers’ House-ban azt mondta, hogy a hét közül négy animált, három pedig élőszereplős mozgókép lehet, és szinte mindegyik előzménytörténete lesz a Trónok Harcának. A Forbes szerint ezek között lesz az Aegon, a Hódító, a Tízezer hajó, valamint az Arany birodalom és a Tengeri kígyó – a hírek szerint az utóbbi kettő lesz animációs.

Még mielőtt megörülnének a rajongók: korántsem biztos, hogy mindegyik fejlesztés alatt álló műsor megjelenik majd. Tervben volt például egy John Snow-sorozat is, és egy másik spinoff, ami a pilotepizódig is eljutott, mire elkaszálták.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy az HBO a sikerek és problémák ellenére is azon van, hogy a Trónok Harca márka továbbra is minőségi maradjon – ha már az eredeti sorozatot nem sikerült méltó módon befejezni.

A Sárkányok Házával kapcsolatban akadnak ugyan panaszok, de jó nézettséget hoz az előzménysorozat. Azt, hogy a show közel olyan jó, mint a Trónok Harca volt, ebben a podcastben fejtettük ki bővebben. A műsornak persze könnyebb dolga van abból a szempontból, hogy Martin már befejezte a történetet, így van hozzá elég forrásanyag – ellentétben a Trónok Harcával, aminek egy évtizede várják a befejező részeit a rajongók, és aminek az adaptációja éppen ezért végül nem kapott igazán jó befejezést.

A Forbes szerint úgy tűnik, hogy Martin részt vesz az új műsorok fejlesztésében, ami tovább odázhatja a Trónok Harca-könyvek befejezését is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!