Kokó gyerekkorát mutatja be az életéről szóló doku első része

2024. szeptember 24. – 14:58

Másolás

Vágólapra másolva

Október 5-én mutatja be az RTL+ Premium a Kovács Kokó István világbajnok bokszoló életéről és sportpályafutásáról szóló dokumentumfilm-sorozat, a KOKO első epizódját, írja az Rtl.hu. A négyrészes sorozat első része a bokszoló gyerekkorát dolgozza fel, a másodikban Kokó amatőr bokszpályafutására láthatunk rá. A harmadik rész a profi sportkarrierjének alakulását, míg a negyedik a Pablo Chacóntól elszenvedett vereségét és az utána következő időszakot mutatja be, egészen napjainkig.

„Ez nem fikció lesz, hanem dokumentumfilm, tele elképesztő mennyiségű archív anyaggal, régi bokszmeccsekkel, nagy sikerekkel, nagy bukásokkal” – mondta Kovács Dániel Richárd rendező, aki a Zámbó Jimmy életét feldolgozó Király című sorozatot is készítette, Gosztola S. Ábris operatőrrel együtt.

Az alkotók azt ígérik, hogy a sorozatban Kokó nyíltan beszél majd sportpályafutásának sikereiről és hullámvölgyeiről is, megszólal majd Szántó Imre, azaz Öcsi bácsi, Dariusz Michalczewski és Vitalij Klicsko is.

Kokó az amatőrök között olimpiai arany- és bronzérmet nyert, valamint egyaránt két-két világ- és Európa-bajnoki címet nyert. A profik között Európa-bajnok lett, és elnyerte a WBO világbajnoki címét is. Később műsorvezető, a Magyar Ökölvívó Szövetség tiszteletbeli elnöke, majd a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség (AIBA) főtitkára is volt. Kokó nemrég a Demokratának azt mondta, nyíltan politizálni nem szeret, de pár rossz döntés ellenére is a Fideszt tartja alkalmasnak arra, hogy kormányozza az országot.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!