Robert Pattinson tizenhétszer fog meghalni Pong Dzsunho új filmjében

2024. szeptember 18. – 15:01

Robert Pattinson tizenhétszer fog meghalni Pong Dzsunho új filmjében
Pong Dzsunho és Robert Pattinson a Mickey 17 című film promóciós eseményén a 2024-es Las Vegas-i CinemaConon április 9-én – Fotó: Ronda Churchill / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Befutott Pong Dzsunho dél-koreai kultrendező új filmjének az első hivatalos előzetese – írja a Variety. A Mickey 17 című film egy fekete komédiával és thrillerrel kevert sci-fi, ami Edward Ashton 2022-es tudományos-fantasztikus elemekkel operáló Mickey7 nevű regényén alapszik.

Még 2022 januárjában jelentették be, hogy Pong Dzsunho új filmet készít a 2019-es Arany Pálma-díjas és Oscar-győztes Élősködők után a Warner Bros. Picturesnek, aminek egy személyben ő lesz az írója, rendezője és producere is. Utóbbiért Pong Dzsunho saját produkciós cége, az Offscreen felel majd.

2022 májusában derült ki, hogy a film főszereplője Robert Pattinson lesz, rajta kívül Naomi Ackie, Toni Collette, Steven Yeun és Mark Ruffalo is szerepelnek a filmben, utóbbi egy keménykezű diktátort fog alakítani a Mickey 17-ben. Producerként csatlakozik a stábhoz Dede Gardner, Jeremy Kleiner és Dooho Choi is.

A filmben Robert Pattinson Mickey Barnest, a feláldozható asztronautát alakítja, akit az eredeti műben egy, a trailerben is látható veszélyes jégbolygóra (Niflheim) küldenek és feladatba adják neki, hogy gyarmatosítsa az ismeretlen planétát. Pattinson egyfajta hasznos kamikaze katona, akit általában a biztos halálba küldenek felettesei, ha pedig meghal, klónozzák, és megtarthatja emlékeinek egy részét egy felhőben az új klón elkészültéig.

A bonyodalmat az adja, hogy egyszer hiba csúszik a gépezetbe, és Barnesnak két mása marad életben, amit viszont tilt a törvény, így a főszereplőt alakító Pattinson kénytelen magával szembeszállni miután megtalálja a saját képmását az ágyában maga mellett.

Az az előzetesből is látszik, hogy a film mer humoros lenni, így a drámai elemek mellett poénok és egy adag önirónia is fér majd Pong Dzsunho projektjébe, akitől nem áll messze a fekete komédia.

Némi csavar, hogy Barnes az eredeti könyvben hét alkalommal hal meg, Pong Dzsunho tervei szerint viszont még tízszer nyírná ki a vásznon Pattinsont, ezért lett a film címe egy kis változtatással Mickey 17.

A Mickey 17 körül hatalmas huzavona alakult ki az elmúlt időszakban: eredetileg 2024. március 29-én lett volna a film premierje, azonban a 2023 második felében kirobbant több hónapig tartó hollywoodi színészsztrájk miatt ki kellett tolniuk a megjelenést, és az eredeti megjelenési dátumot az új Godzilla x Kong-film kapta meg.

A film végül 2025. január 31-én jelenik az Egyesült Államokban, Dél-Koreában pedig három nappal az amerikai debütálás előtt, vagyis január 28-án kerül a mozikba.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!