Minden eddiginél több sámándobot, ölelkezést és vért hozott a Sztárbox maszkulin negyeddöntője

2024. szeptember 16. – 06:36

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap folytatódott a Sztárbox második évadának harmadik negyeddöntője, ismét töméntelen reklámmal, önpromóval, viháncolással és öltözőkben zajló érdektelen bájcsevegéssel. A felvezetőből többek között kiderült, hogy Nádai Anikó egykori Való Világ-szereplő, jelenlegi műsorvezető valósággal Sztárbox-lázban ég. A gálán két volt kollégájáért is izgulhatott, mivel ringbe lépett az Éjjel-nappal Budapest Gabijaként ismert Király Peti és a sorozatban Kristófot alakító Törőcsik Dani is. Feltűnt a gálán Kulcsár Edina is, aki elárulta a ragyogó outfitben pompázó, a bájcsevegést professzionális szintre emelő Csobot Adélnak, hogy csakis a Sztárbox miatt fizettek elő a televízióra, mert „végre van egy értelmes műsor”.

Hogy mennyi értelmet sugárzott a Sztárbox maszkulin energiákat ígérő hétvégi gálája, azt mindenki döntse el maga, de az biztos, hogy történelmi pillanatokban nem volt hiány: elképesztő mennyiségű ölelkezéssel és meglehetősen sok vérrel folytatódott az RTL legsikeresebb műsora.

Az első mérkőzést Dóra Béla színész vívta a műsorban többször „botrányhős-énekesként” emlegetett Varga Viktorral. A mérkőzéseket kisfilmek vezetik fel, amelyeknek az volna a feladatuk, hogy betekintést nyújtsanak a versenyzők felkészülésébe. Ezek a miniriportok remekül be is mutathatnák a celebek motivációit, de ez nem igazán történik meg, hiszen csak olyan közhelyes mondatokat durrogtatnak a kamerába, mint hogy „harcost képeznek és embert nevelnek az edzők”, illetve hogy minden versenyző az élete legjobb döntésének nevezi a Sztárbox elvállalását. A mérkőzések előtti, öltözőben elcsípett párbeszédek még a felvezető kisfilmeknél is érdektelenebbek és erőltetettek, már az is üde színfoltnak számított, hogy Varga Viktor valósággal könyörgött Csobot Adélnak, hogy igazítsa V alakúra a mellkasán a szőrt. Ez végül nem történt meg.

Dóra Béla bemutatkozásából kiderült, hogy egyszer csak „elhidegült a színháztól”, és mindenképpen egy olyan helyre vágyott, ahol tágíthatja a mentális és fizikális határait. Varga Viktor pedig bemutatta a jurtáját, ahol sámándobok társaságában tölti a mindennapjait, és bár eddig csak magokon és növényeken élt, a Sztárbox miatt elmondása szerint egy igazi farkas lett, és csak húst evett. Rátermettségét azzal érzékeltette, hogy egy szalmabála gurítása közben azt mondta:

ez a nyers föld, a férfienergia feljön a földből, és a lábamon keresztül megy fel a testembe.

A hosszú copffal ringbe lépő Varga Viktor a Sztárbox idei évadának legkellemetlenebb mérkőzését vívta Dóra Bélával. A szorítóban zajló küzdelem olyan volt, mintha két egymást gyűlölő ölelésnek álcázta volna a verekedést a felnőttek előtt. Dóra Béla zavarba ejtően sokat fogott, ami a bokszolóknál előfordul, ha nem akarják, hogy az ellenfél meglepje őket egy gyors visszaütéssel, de a színész lényegében egy ütés után azonnal öleléssel támadt Varga Viktorra, aki egy idő után már nehezen viselte ezt a taktikát. A meccs történelmi döntetlennel zárult, de mivel valahogy győztest kellett hirdetni, ezért a bírók Varga Viktort juttatták tovább.

Fotó: RTL / Sajtóklub
Fotó: RTL / Sajtóklub

A második meccsen Pulai Imre egykori olimpiai bajnok kenus és Király Péter, médiaszemélyiség, az Éjjel-Nappal Budapest egykori szereplője lépett szorítóba. Királyt saját bevallása szerint a mai napig felismerik az utcán a sorozat miatt, ami tényleg sokat jelenthetett neki, tekintve bevonulózenének is az ÉNB főcímét választotta. A második meccsen hamar kiderült, hogy a hatvanhoz közelítő egykori olimpikon hatalmas erőfölényben van, fegyelmezetten bokszolt, a gyors egyeneseivel lényegében felőrölte az összecsapásra 15 kilót fogyó Királyt, akinek az orrából már az első menetben elkezdett ömleni a vér.

Fotó: RTL / Sajtóklub
Fotó: RTL / Sajtóklub

A mérkőzés nem is ment végig, technikai KO-val, győzött Pulai Imre. Király a meccs után szimpatikus módon megköszönte az ellenfelének a küzdelmet és elismerte, hogy sokkal jobb volt nála. Arról is beszélt, hogy aki kritizálja őt, az próbálja ki nyugodtan magát egy olimpikonnal szemben. Pulai a győzelme utána annyit mondott, hogy

az ökölvívás az nem csak két ökölről szól, hanem kell hozzá agy is.

Fotó: RTL / Sajtóklub
Fotó: RTL / Sajtóklub

A Sztárboxban nemcsak a negyed órás reklámblokkokat kell elviselni, hanem az RTL-es műsorok promócióit is, a műsorfolyam így lényegében egy reklámból és önpromóból álló kavalkád, amit néha tarkít egy kis verekedés is. Most az UEFA Bajnokok Ligája , illetve a Fort Boyard – Az erőd című műsor voltak terítékén. Ha valaki a sok reklám és önpromó ellenére tudott maradni a műsor végéig, akkor láthatott egy higgadt és sportszerű, egészen bokszhoz hasonlító mérkőzést Törőcsik Dani tetoválóművész és Veréb Tomi színész jóvoltából. Törőcsik szintén az Éjjel-Nappal Budapest című sorozatból lehet ismert, Veréb Tamás pedig a 2016-os Sztárban sztár nyertese.

Veréb szurkolójaként Delhusa Gjon is feltűnt, a színész feldolgozta az énekes egyik dalát, a Hozzám tartozol-t. Veréb a kisfilmjében elmondta, hogy azt akarta bizonyítani, hogy ő nem csupán egy romantikus lélek, aki csak Rómeót tudja játszani a színpadon, ő a férfias arcát akarta megmutatni a műsorban, ezért vállalta el Sztárboxot.

Törőcsik elmondása szerint egy túlságosan szerény ember, így ő megerősödést várt a boksztól. Arról is beszélt, hogy mindent alárendelt a felkészülésének, elszántságát azzal bizonyította, hogy még a melóból is visszavett, csak az edzésekre koncentrált. Törőcsik és Veréb boksz szempontból az évad talán legjobb meccsét vívta. Egyértelműen látszott, hogy mindkét versenyző becsülettel, teljes koncentrációval végigcsinálta a felkészülést, jól mozogtak a ringben, nem voltak kellemetlen jelenetek, arra sem kellett figyelmeztetni őket, ne fogjanak sokat és hogy szabályosan bokszoljanak.

Fotó: RTL / Sajtóklub
Fotó: RTL / Sajtóklub

Veréb annak ellenére, hogy a második rászámolásnál feladta a küzdelmet, egyenrangú ellenfél volt, többször is eltalálta a meccset végig irányító Törőcsiket, de a tetoválóművész végül bedarálta a színészt. Veréb Tomi sem szomorkodott, azzal az üzenettel búcsúzott, hogy bár tíz napja eltört az orra, ő nem adta fel, kiállt az erősebb ellenfele ellen, és ezt kéne tennie mindenkinek.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!