Emily végre kiszabadul Párizsból

2024. szeptember 15. – 13:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Az angoltanár (English Teacher, Disney+)

Brian Jordan Alvarez eddig leginkább komikusként és színészként (Will és Grace, Jane the Virgin) volt ismert, azonban az elmúlt években elképesztően felkapott figura lett Instagramon és TikTokon a rövid videóinak köszönhetően.

Sok kisebb produkció után most egy önálló tévésorozatot rakott össze, amelynek ő a rendezője, az írója, a producere és a főszereplője is. Az elmúlt években konstans magas minőségű prpdukciókat szállító FX-nél készült sorozat egy középiskolai tanár viccesen tragikus életét mutatja be, ahogy megpróbálja összeegyeztetni a munkáját a magánéletével, a szakmai elvárásaival és a politikai beállítottságával. Az epizódok hetente érkeznek a Disney+ felületére, az első három rész már elérhető.

Rebel Ridge (Netflix)

Viszonylag ritka, hogy a rögtön streamingre kerülő filmek igazán jól visszajelzéseket kapjanak, azonban a Rebel Ridge esetében a Netflixnek sikerült megszereznie egy váratlanul szórakoztató filmet.

A főleg thrillerekben utazó (de két True Detective-részt is rendező) Jeremy Saulnier filmje egy volt tengerészgyalogosról szól, aki minden áron ki akarja hozni az igazságtalanul rács mögé került öccsét, de hiába tenné le az óvadékot, a helyi korrupt igazságszolgáltatás mindenáron meg akarja ezt akadályozni. Mindebből egy kisvárosi fegyveres konfliktus alakul ki az igazságot kereső férfi és a seriff között.

Vogue: A 90-es évek (In Vogue: The 90s, Disney+)

A kultikus divatmagazin aranykorát megörökítő dokusorozatban olyan emberek mesélnek a '90-es évek divatvilágának hátteréről, mint Anna Wintour, Victoria Beckham, Baz Luhrman, Claudia Schiffer, Hillary Clinton, Naomi Campbell, Tom Ford, Tommy Hilfiger vagy Kate Moss.

Különös fókusz kerül majd a divat és a popkultúra közti kapcsolatra, például arra, hogyan hatott a hiphop felfutása az akkori divatiparra. Pénteken felkerült már a hatrészes sorozat első három epizódja, szeptember 20-án pedig a másik hármat is feltöltik a Disney+-ra.

Emily Párizsban (Emily in Paris, 4. évad második fele)

A negyedik évadához érkezett a Netflix megosztó, de rettentően sikeres sorozata, ami semmi másról nem szól, mint arról, hogyan látják az amerikaiak Párizst, és a francia életet. A főszereplő Emily Cooper ő Párizsba költözött, hogy egy marketingcégnek segítsen a tipikusan amerikai látásmódjával, de közben annyira belejön a francia életbe, hogy önmaga is egy francia sztereotípiává válik azzal, hogy például barett sapkát hord meg csíkos felsőket hord.

Ha valakit nem zavar a döbbenetes francia sztereotipizálás, annak jut bőven szerelemből, drámából és kellemetlen élethelyzetekből. A negyedik, immár nem csak Párizsban, hanem Rómában is játszódó évad második etapja már fent is van Netflixen.

Hit-Monkey (2. évad, Disney+)

Volt idő, amikor a Marvel a Disney+ helyett egy rakás tévétársaságnak és stúdiónak szórta szét a tévés jogait, így készülhettek Marvel-produkciók az ABC-re, a Netflixre vagy éppen a Hulura. Utóbbira mondjuk kifejezetten obskúrus dolgokat csináltak, mint például az alig ismert Hellstrom, a Runaways vagy a Hit-Monkey animációs sorozat. Egyik projekt sem élt túl sokáig, de arra kevesen gondoltak, hogy mindezek közül a legkevésbé ismert karakter, a képregényekben jó indulattal is csak C listásnak nevezhető Hit-Monkey lesz az, akiről még 2024-ben is beszélhetnek. Mondjuk a koncepció pont annyira őrült, hogy működjön: egy makákó bosszút fogad a japán alvilággal szemben, és ebben segítségére van egy halott amerikai bérgyilkos szelleme, aki mentorálja őt.

A második évad már fel is került a Disney+-ra, és olyan színészek kölcsönözték hozzá a hangjukat, mint Jason Sudeikis, Olivia Munn, Fred Tatasciore, George Takei vagy Leslie Jones.

The Lazarus Project (SkyShowtime, teljes sorozat)

Az elmúlt évek egyik legkomolyabb brit sci-fi próbálkozása volt a tévében az eredetileg még Extinction címmel bejelentett Lazarus Project, ami egy olyan titkos szervezetre fókuszál, amelynek semmi más dolga nincs, mint megakadályozni a Föld pusztulását, ha éppen úgy adódik. És meglepően gyakran adódik úgy, ezért kénytelenek időutazással megoldani a bolygónk és civilizációnk pusztulását.

A koncepciót érthetően és egyszerűen meséli el a sorozat, mégis csak két évad készült belőle, és annak ellenére elkaszálták, hogy BAFTA-díjat is nyert. Most viszont felkerült mind a két évad a SkyShowtime-ra.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!