25 év után kipakol a Maffiózók atyja

2024. szeptember 7. – 10:39

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

A Maffiózók atyja: David Chase (Wise Guy: David Chase and The Sopranos, szeptember 8., Max)

25 éve már, hogy az HBO-n elindult minden idők talán legjobb maffiasorozata, a Sopranos (Maffiózók). A Maxen szeptember 8-án debütál egy kétrészes dokumentumfilm, amelyben soha nem hallott kulisszatitkokat mesélnek az egykori szereplők, stábtagok és persze David Chase, a produkció atyja. Aki egy kicsit csalódott a 2021-es előzményfilmben, A maffia szentjeiben, azt valószínűleg kárpótolhatja, hogy egy kicsi újra visszakerülhetünk a Soprano család világába.

A tökéletes pár (The Perfect Couple, Netflix)

A Netflix új sorozata papíron bombasikernek tűnik: az Elin Hilderbrand 2018-as, azonos című regénye alapján készült hat részes sorozat egy esküvőről szól, amit az Egyesült Államok keleti partjánál található Nantucket szigetén rendeznek. Az esküvő közben a parton találnak egy holttestet, és hirtelen az egész násznép gyanúsítottá válik. A szereposztás parádés, a főbb szerepekben Nicole Kidman, Dakota Fanning és Liev Schreiber bukkan fel, a rendező pedig az a Susanne Bier, akinek a nevéhez fűződik a Bird Box vagy a Night Manager tévésorozat.

Brilliáns barátnőm (My Brilliant Friend, utolsó évad, szeptember 10., Max)

Negyedik, egyben utolsó évadához érkezik Elena Ferrante regénysorozatából készült nápolyi coming of age sorozat. A 2018-ban indult sorozat két lány barátságát és egymással való vívódását meséli el az '50-es évek Nápolyában. A sorozat alapjául szolgáló regényeket jó ideje itthon is kapni magyar fordításban, az utolsó évad részei pedig majd hetente kerülnek fel a Max felületére.

A szökés (Prison Break, összes évad, Netflix)

Jövőre lesz 20 éve, hogy bemutatták a Magyarországon is állati népszerűvé váló A szökést, amiben egy igazságtalanul lecsukott férfi testvére szándékosan lecsukatja magát, hogy a testére tetovált tervrajz alapján közösen szökjenek meg a börtönből. Az elég lineáris történet ellenére a sorozat négy plusz egy évadig bírta (az utolsó majdnem tíz év szünet után készült el), és most mind megtekinthető a Netflixen.

Warcraft: A kezdetek (Warcraft, SkyShowtime)

2016-ban még úgy tűnhetett, hogy a máig az egyik legnépszerűbb online játéknak számító World of Warcraft világában játszódó adaptáció lehet a következő nagy filmes franchise, ráadásul Duncan Jones (aki nem mellesleg David Bowie fia) személyében egy kifejezetten menő nevet is megszereztek rendezőnek. Azonban hiába kapott olyan magyar alcímet a film, mintha már rögtön folytatásokra készültek volna, a Warcraft-film közel sem lett akkora siker, és azóta sem készült belőle második rész. Pedig közel sem annyira rossz adaptáció, mint azt sokan gondolták, és az elmúlt évek lehangolóbbnál lehangolóbb fantasy próbálkozásaihoz képest ez több, mint egy tisztességes produkció.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!