Megdőlt a hot dog evés világrekordja, a sportág legendája 83 darabot pusztított el tíz perc alatt

2024. szeptember 3. – 17:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Netflixen élőben közvetített, hónapok óta promózott hot dog evő rangadón Joey Chestnut megdöntötte a világrekordot: a szám sokszoros bajnoka tíz perc alatt 83 hotdogot zabált fel. Chetsnut ellenfele a verseny előtt visszavonulását bejelentő Takeru Kobayashi volt, aki saját rekordját döntötte meg az összecsapáson azzal, hogy 66 hot dogot tömött be ugyanennyi idő alatt. A verseny alatt külön szabály tiltotta azt, hogy a versenyzők vízbe márthassák a hot dogokat, csak pohárból ihattak a rágások, tömések közben.

Chestnut és Kobayashi 15 éve, 2009-ben meccselt utoljára egymással, akkor a műfaj rangos versenyén, a Nathan's által szponzorált hot dog evő versenyen találkoztak, ahol Chestnut 68 darabot fogyasztott el Kobayashi 64 és feles termésével szemben.

Kobayashi korábban sorozatban hatszor nyerte meg a Nathan's versenyeket 2001 és 2006 között, majd jött Chestnut egyeduralma 2007-től, aki 2023-ig összesen tizenhatszor nyerte el a címet.

Chestnut 2024-ben azonban már nem indult a Major League Eating által szervezett versenyen, miután szerződést kötött egy rivális céggel, az Impossible Foods-szal. A hiányában mindössze 58 hot dog elfogyasztása is elég volt a győzelemhez Patrick Bertolettinek.

Az első hazai verseny evő bajnokságon nemrég mi is ott jártunk:

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!