George Clooney tagadja, hogy 35 millió dollárt kapott a Brad Pitt-tel közös filmért

2024. szeptember 3. – 14:58

Másolás

Vágólapra másolva

A George Clooney és Brad Pitt főszereplésével készült Két magányos farkas (Wolfs) akciófilm világpremierje a Velencei Filmfesztiválon volt, ahol a hivatalos sajtótájékoztatón Clooney tagadta a New York Times információját arról, hogy 35 millió dolláros (kb. 12,5 milliárd forintos) gázsit kapott ő és Pitt a filmért.

„Van egy nagyon jó újságíró a New York Timesnál, Nicole Sperling, aki írt egy érdekes cikket a filmről, de bárki is volt a forrása, milliókkal kevesebbet kaptunk valójában az ott leírtakhoz képest. Ezt csak azért mondom, mert szerintem rossz fényt vet a filmiparra, ha az terjed el, hogy a színészek ilyen léptékű fizetéseket kapnak” – mondta a sajtótájékoztatón Clooney, aki szerint a fizetésükből még így is visszaadtak valamennyit a produkciónak azért, hogy a filmet több moziban is játszhassák.

Clooney fizetései legendásak, a Gravitáció például akkora siker lett, hogy a film bevételéből részesedő színész 1-1 millió dollárnyi készpénzzel lepte meg közeli barátait, akik akkor segítették Clooney-t, amikor a színész még kanapékon aludt. A Nespresso-reklámokért kapott gázsijából pedig Clooney a Nemzetközi Büntetőbíróságnak kiadott szudáni vezetőt, Omar el-Basírt megfigyelő műholdakat finanszírozta.

A Két magányos farkas sorsa eddig nem alakul túl jól ahhoz képest, hogy két ekkora kaliberű sztár szerepel a filmben. A film jogait még évekkel ezelőtt az Apple szerezte meg, Clooney és Pitt pedig azért szállt be producerként a filmbe, hogy mozikban is minél több helyre eljusson a film. Ám az Apple nemrég közölte, hogy a Két magányos farkas csak limitált számú moziban lesz elérhető mindössze egy héttel a film streamingpremierje előtt.

Ráadásul a filmnek csak az amerikai piacon lesznek mozis vetítései, mindenhol máshol csak az AppleTV+ felületén lesz elérhető a Két magányos farkas szeptember 27-től. Clooney szerint elég nagy csalódás ez a produkció és a stáb számára is, de a film nehézkes sorsának oka szerinte az, hogy a filmipar még mindig a Covid-időszak utóhatását és a hollywoodi sztrájkokat nyögi.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!