Trump életrajzi filmje bemutatja az embert, akinek Trumpot köszönhetjük

2024. szeptember 1. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

Még az amerikai választások előtt, októberben a mozikba kerül az a Donald Trumpról szóló életrajzi film, amely a fiatal üzletember Trump és mentora, Roy Cohn '80-as évekbeli kapcsolatát dolgozza fel, írja a Hollywood Reporter. A The Apprentice című filmben szerepel egy olyan jelenet is, amelyben Trump megerőszakolja az akkori feleségét, Ivanát.

Trump karrierje kezdetén a legfontosabb mentora New York legendásan gátlástalan ügyvédje, Roy Cohn volt, aki a későbbi elnököt olyan politikai technikákra tanította, mint hogy „támadjon, ellentámadjon, és soha ne kérjen bocsánatot”. Roy Cohn karakterét az Angyalok Amerikában című sorozat is feldolgozta, abban Al Pacino alakította az arrogáns republikánus ügyvédet, aki homoszexualitását tagadva támadta a melegeket úgy, hogy a férfiszeretőit is magával vitte nyilvános eseményekre. Cohn 1986-ban halt meg AIDS-ben, de végig ragaszkodott a nyilvánosságban ahhoz , hogy májrákja volt.

Donald Trump és Roy Cohn – Fotó: Bettmann/Getty
Donald Trump és Roy Cohn – Fotó: Bettmann/Getty

A Trumppal való szövetsége az 1970-es évek elején kezdődött, amikor az amerikai kormány beperelte Trumpot és az apját, amiért a kezelésükben lévő ingatlanokban diszkriminálták a fekete bérlőket, Cohn pedig rábírta Trumpot, hogy ők pedig pereljék be az igazságügyi minisztériumot. Ezzel kezdetét vette egy olyan pereskedés, amely meghatározta Trump üzleti és később politikai karrierjét.

A The Apprentice című film meglepő színészt választott a főszerepre, Trumpot ugyanis az a Sebastian Stan alakítja majd, aki a Marvel-univerzum egyik hőseként vált ismertté. Roy Cohn szerepét pedig az Utódlásból ismert Jeremy Strong alakítja. A filmet az iráni-dán Ali Abbasi rendezi, aki azzal viccelődött még májusban: „van egy promóciós eseményünk, az amerikai választások, ami reméljük, hogy segíteni fogja a filmünket”.

A tervek szerint a Trump-filmet az idei cannes-i filmfesztiválon mutatják be, ezután kerül az Egyesült Államok mozijaiba, kevesebb mint egy hónappal a választások előtt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!