Annyian akarnak jegyet venni az Oasis koncertjeire, hogy alig bírják a jegyárusító oldalak

2024. augusztus 31. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

Elrajtolt a jegyek árusítása az újonnan összeálló Oasis 2025-ös turnéjára, de az indulás nem volt zökkenőmentes, a rajongók arról számoltak be, hogy már azelőtt problémák voltak a jegyárusító weboldalokon (a Ticketmasteren, a See Ticketsen és a Gigsandtourson), hogy az árusítás hivatalosan megindult volna. A Ticketmaster türelmet kért a jegyvásárlóktól: közleményükben azt írják, amint az várható volt, nagy az érdeklődés az Oasis koncertjeire, a vásárlásokat igyekeznek a lehető leggyorsabban feldolgozni, arra kérnek mindenkit, hogy várják ki a várakozási időt. A cég szerint szombaton milliók látogatták meg az oldalukat, írja a BBC. Cikkünk írásakor mindhárom oldalon az az üzenet fogadta a látogatót, hogy sorban kell állni a jegyvásárláshoz.

Az előértékesítés előtt a szervezők azt mondták, az állójegyek ára körülbelül 150, a normál ülőjegyeké pedig 73 és 205 font között mozog majd. A koncertsorozatra várhatóan 1,4 millió jegy lesz elérhető.

Ezzel párhuzamosan megindult a jegyárusítás viszonteladói oldalakon is, van, ahol negyvenszeres áron árulják a jegyeket. A zenekar arra kéri az embereket, hogy ne adják tovább a jegyeiket nem hivatalos oldalakon.

Augusztus 25-én az Oasis egykori frontembere, Liam Gallagher sejtelmes posztot tett ki az X-en, majd nem sokkal később hivatalosan is bejelentette a zenekar, hogy 2025 nyarán újra összeállnak. Az Oasis 14 koncertet hirdetett meg 2025 nyarára az Egyesült Királyságban és Írországban, a közleményük alapján később folytatódhat a turné máshol is. Ehhez persze az kéne, hogy ehhez Noel és Liam Gallaghernek kibírja egymás társaságát: a brit fogadóirodáknál már lehet téteket tenni arra, hogy befejezi-e együtt a turnét az egymást évek óta szapuló két Gallagher fivér.

A két Gallagher az utóbbi években sportot űztek abból, hogy válogatott módon ócsárolják egymást a nyilvánosság előtt, és megindokolják, miért nem áll össze újra az Oasis. Elhangzott korábban többek között az, hogy Liam már az Oasis összeállásának gondolatától elhányja magát. A Gallagherek nyilván jól járhatnak a kibéküléssel, a turné becslések szerint 400 millió font (körülbelül 186 milliárd forint) körüli bevételt hozhat, amiből 50-50 millió font landolhat Noel és Liam Gallaghernél a Sun szerint. A mostani turnén az Oasis többi eredeti tagja a Gallaghereken kívül nem lép fel, Noel Gallagher High Flying Birds zenekarának tagjai kísérik el a fivéreket a turnéra.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!