Jack White is perrel fenyegeti Trump kampánycsapatát

2024. augusztus 30. – 19:21

Másolás

Vágólapra másolva

Jack White, a The White Stripes énekese is perrel fenyegeti Donald Trump kampánycsapatát, miután Trumpék engedély nélkül használták egy videójukban a Seven Nation Army című klasszikusát – írja a Guardian.

Margo Martin, Trump kampányának egyik vezetője egy 10 másodperces videoklipet osztott meg : a videóban a republikánusok elnökjelöltje éppen egy repülőgépre száll fel, miközben a White Stripes-szám szól háttérzeneként.

Az énekes Instagram-oldalán „fasisztáknak” nevezte Trumpékat és azt írta, „eszükbe se jusson” használni a zenéjét, majd hozzátette, a többi előadóhoz hasonlóan ő is pert fog indítani.

Legyen szép napod a munkában, Margo Martin!

– írta White.

Nem Jack White az első, aki kifejezte nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy Donald Trump kampányában használja dalait: az ABBA és a Rolling Stones szintén jogi lépésekkel fenyegette meg a Trump-kampányt. Celine Dion a „My Heart Will Go On” című Titanic-betétdal felhasználásával kapcsolatban szólalt fel, amely Trump egyik montanai eseményén hangzott el. „Most komolyan, ezt a dalt?” – zárta akkori közleményét az énekesnő.

A Foo Fighters pedig olyannyira nem örült, hogy Trump a „My Hero” című számukat használta, hogy a jogi lépések mellett minden ebből származó jogdíjat egyenesen Kamala Harris elnökválasztási kampányának ajánlották fel.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!