Jön a 8. Magyar Klipszemle, augusztus 30-áig lehet jelentkezni a legjobb klipekkel

2024. augusztus 23. – 13:03

Jön a 8. Magyar Klipszemle, augusztus 30-áig lehet jelentkezni a legjobb klipekkel
Fotó: Zoltai András / Magyar Klipszemle

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Klipszemlét, a legnagyobb hazai videóklipes szakmai versenyt. A nevezés már javában zajlik, a Telex After a tavalyi évhez hasonlóan idén is médiapartnere az eseménynek. A versenyprogram vetítése és az azt követő díjátadó most is az Akvárium Klubban lesz, október 17-én.

Idén augusztus 19-e és 30-a között lehet jelentkezni a Klipszemle weboldalán. A szervezők egyszerűsítették a nevezési folyamatot, mindössze egy regisztráció szükséges az oldalon, ezután egy profillal bármennyi klip nevezhető egy űrlapon keresztül, ahol automatikusan kitöltődnek a regisztráció során megadott személyes adatok, és az első beírás után a céges/számlázási adatok is automatikusan a helyükre kerülnek.

A tavaly bevezetett új rendszerhez hasonlóan idén is van nevezési díj, ugyanúgy 5000 forint plusz áfa, vagyis 6350 forint klipenként.

Nevezni 2023. szeptember 24-e után megjelent klipekkel lehet, amik korábban nem szerepeltek még a Klipszemle versenyprogramjában, és idén is van lehetőség új klipek helyszíni premiereztetésére.

A zsűri névsorát – melyben tavaly Herendi Gábor is helyet foglalt – az elkövetkezendő hetekben kezdik majd nyilvánosságra hozni, a jegyértékesítés is hamarosan indul, igaz korlátozott számban. A díjátadón és a klipvetítéseken kívül idén is lesznek szakmai programok, kerekasztal-beszélgetések és koncertek is. Minden további felmerülő kérdésre a Klipszemle FAQ-oldala ad választ.

A tavalyi Klipszemléről részletesen beszámoltunk a Telexen, és egy After+-adásban is foglalkoztunk a mezőny legjobbjaival és visszatérő kliséivel. Nálunk jelent meg először a teljes shortlist, a jelöltek, illetve a premierek listája. Tavaly a legtöbb jelölést Azahriah húzta be, a legjobb klip díját megosztva a Carson Coma nyerte a Feldobom a követ videójával.

A helyszínen Sajó Dávid beszélgetett T. Dannyvel, Manuellel, Dzsúdlóval, Lábas Vikivel és Fluorral arról, hogy ki hogyan dolgozza fel a sikert.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!