Herendi Gábor is beül idén a Klipszemle zsűrijébe

2023. szeptember 28. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

November 9-án tartják az Akváriumban idén hetedik alkalommal az egyik legnagyobb hazai könnyűzenei díjátadót, a Magyar Klipszemlét. A nevezés nemrég véget ért, most pedig kiderült, hogy kik vezetik majd a gálát, milyen koncertek lesznek és kik alkotják majd a zsűrit. Az már most egyértelmű, hogy idén a hiphop lesz a rendezvény fókuszában, a zsűribe pedig Herendi Gábor filmrendező személyében egy igazi nagyágyú is beül.

A program délután 2 óra körül kezdődik, ekkor kezdik el levetíteni a versenyen induló klipeket, illetve egy válogatást 2023 legjobb zenei videóiból. Délután 5-től indulnak a zenei programok az Akvárium kistermében, amit az On The Low kollektíva vezetője, Slowgod nyit meg egy DJ szettel, utána pedig a csapatból fellép Kisé, az Ibbigang és Filo is. Őket egy meglepetés fellépő követ, majd jön még Lil Frakk és Franko a Wavyből. A kistermet aztán Hundred Sins és Beatrick zárják, de ezzel párhuzamosan elindul az after is a Volt Lokál teremben, ahol Fluor, Juhász Laci, Miki 357 és DJ Pampinho szettjei tartanak ki egészen zárásig.

A zenei programok mellett délután 4-től kerekasztalbeszélgetések is lesznek párhuzamosan a Volt Lokálban. Szlimmy vezetésével 16 órától 17:50-ig két beszélgetés is zajlik majd egymás után, az egyik egy útmutató párbeszéd zenei háttérszereplőkkel pályakezdőknek, a másik azt a témát boncolgatja, hogyan lehet a zenéhez szerelemből vagy megélhetésből állni.

18:20-tól pedig élő Telex After-beszélgetés lesz, ahol választ próbálunk kapni arra a kérdésre, hogyan lehet túlélni ép ésszel a népszerűséget. Ezt a kérdést feltesszük majd a helyszínen Dzsúdlónak, Fluornak, Lábas Vikinek, Manuel és T. Dannynek is egy jó másfél órás kerekasztal részeként.

A gálát idén az énekesként és műsorvezetőként is egyre ismertebb Miller Dávid, illetve a magyar rapzenei új hullám egyik kiemelkedő tagja, Halász Kolos, vagyis Co Lee vezeti majd.

A beérkező pályaműveket, vagyis a videóklipeket idén is egy szakmai zsűri bírálja el. Rendezői vonalon Bernáth Szilárd, Fekete Xénia és Herendi Gábor került a zsűribe, ott lesz még Nagy Marcell operatőr, Sivák Zsófia fotográfus és Pálffy András, a Budapest Park alapító-igazgatója is. Rajtuk kívül a zsűri tagja még Bar Soma (Grand Brush Custom), Zámbó Anna (Republic Group) és Sánta Balázs (MOME), a Telexet pedig Kersner Máté képviseli.

A beküldött videóklipekre a közönség is szavazhat majd október 9-től 15-ig, másnap pedig bejelentik, melyik versenyművek kerültek be a shortlistekre, és milyen díjra lehetnek esélyesek. A Klipszemlének idén a Telex és az After a médiapartnere, ezért kiemelten foglalkozunk az eseménnyel, amelynek a hivatalos Facebook-eventje itt található.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!