Taylor Swift: Hálás vagyok, hogy koncerteket és nem életeket gyászolunk

2024. augusztus 22. – 08:47

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagyon hálás voltam a hatóságoknak, mert nekik köszönhetően koncerteket és nem életeket gyászoltunk” – így reagált Taylor Swift több héttel azután, hogy terrorfenyegetés miatt elmaradtak a bécsi koncertjei. Swift kedden hivatalosan is befejezte Eras turnéjának európai szakaszát, ezután reflektált az elmúlt hetek történéseire.

„Hivatalosan is befejeztük a The Eras Tour európai szakaszát. Ezzel együtt jött a legszenvedélyesebb közönség, akinek valaha játszottam” – kezdte bejegyzését az énekesnő, aki mindenekelőtt megköszönte csapatának, hogy végigcsinálták vele ezeket a koncerteket, annak ellenére, hogy a megszokottnál „sokkal hektikusabb volt a tempó”.

Swift azt írja, „érzelmi hullámvasút” volt neki színpadra lépni a londoni Wembley Stadionban azok után, hogy megtudta a „lesújtó” hírt, vagyis hogy a bécsi koncertjeit törölték.

„A lemondások oka újfajta félelemmel és hatalmas bűntudattal töltött el, mert olyan sokan tervezték, hogy eljönnek ezekre a koncertekre. Ugyanakkor nagyon hálás voltam a hatóságoknak, mert nekik köszönhetően koncerteket, és nem életeket gyászoltunk. Bátorított az a szeretet és egység, amit a rajongókban láttam, akik összefogtak. Úgy döntöttem, hogy minden energiámat arra kell fordítanom, hogy segítsek megvédeni azt a közel félmillió embert, aki eljött a londoni koncertekre. A csapatom és én mindennap kéz a kézben dolgoztunk a stadionok személyzetével és a brit hatóságokkal ennek érdekében, és szeretném megköszönni nekik mindazt, amit értünk tettek.”

Taylor Swift három bécsi koncertjét terrorveszély miatt kellett lemondani, a hírek szerint az eddigi három letartóztatott gyanúsított Swift koncertje alatt a stadionon kívül tartózkodó közel 20 ezer embert vette volna célba. A fő gyanúsított egy 19 éves, észak-macedóniai származású és az Iszlám Államnak hűségesküt tett férfi, a másik pedig egy 17 éves lány, aki a koncerten dolgozó takarítócsapat tagja is volt Rajtuk kívül augusztus elején őrizetbe vettek egy 18 éves iraki férfit is, ő a hírek szerint ugyanabból a körből származik, mint a 19 éves főgyanúsított.

Az elmaradó Taylor Swift-koncertekről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!