A BTS egyik tagja részegen rollerezett, elvették a jogsiját

2024. augusztus 14. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

A dél-koreai BTS K-pop-együttes egyik tagja, Suga ittasan elektromos rollerezett – írja a Guardian. A BTS nagy része jelenleg a kötelező katonai szolgálatát tölti, de Suga egy 2020-as vállműtét miatt ennek egy civil formáját teljesíti. A múlt heti, szöuli eset miatt elvették a jogosítványát, és pénz- vagy akár börtönbüntetésre is számíthat, bár ez utóbbi elég valószínűtlen.

A koreai lapok eleinte arról írtak, hogy a zenészre augusztus 6-án a földön fekve találtak rá, de az esetről kiadott kamerafelvételek alapján már felállt, mire a rendőrök odaértek hozzá. A rendőrségi szondáztatás során kiderült, hogy a megengedettnél magasabb volt a véralkoholszintje, ami miatt azonnal bevonták a jogosítványát.

A BTS kiadója először azt írta, hogy nem rollerről volt szó, hanem csak egy elektromos gördeszkáról, amivel kevesebb mint 25 km/h-val lehet menni. Később azonban kiderült, hogy egy üléssel is felszerelt rollerről volt szó, ami 30-cal is tud száguldani. Dél-Koreában 10-20 millió vonos (2,6-5,3 millió forintos) pénzbüntetés vagy 2-5 év börtön járhat ittas vezetésért. Ez az e-rollerezésre is vonatkozik.

Suga az eset után azt mondta, hogy sört ivott, de az a koreai sajtóban megjelentek alapján egyelőre nem egyértelmű, hogy mennyit fogyasztott. Bocsánatkérő tweetjében azt írta, hogy nem tudta, hogy tilos ittasan rollerezni, és mikor hazaért és le akarta támasztani a rollert a kapuja előtt az utcán, felborult vele. Ezt pont látta egy arra járó rendőr, aki azonnal megszondáztatta. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Ha minden a tervek szerint alakul, az együttes jövőre állhat újra össze. Szakértők szerint az eset nem veszélyezteti a BTS egységét, de valószínűnek tartják, hogy nem lesz könnyű visszaszerezni a rajongók bizalmát.

A cikket a megjelenés után pontosítottuk, mert az első koreai híradások egy része egy másik kamerafelvétel alapján íródott.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!