Hazatér a sorkatonaságból a BTS tagja, rajongók ezrei ölelgethetik meg Szöulban

2024. június 12. – 17:22

Másolás

Vágólapra másolva

18 hónap katonai szolgálat után hazatért Jin, a BTS nevű K-pop együttes egyik tagja. – írja a BBC. Jin hazatérve egy élő közvetítéssel kezdett, ahol a rajongókhoz szólt: „Köszönöm, hogy vártatok rám, szeretlek titeket. Holnap megpróbálom kifejezni az érzéseimet”. Jin itt feltehetően a csütörtöki ölelésmaratonra célzott: a K-pop ikon fogadtatására ugyanis egy három órás dzsemborit szerveztek Szöülba, ahol a sztár ezer kisorsolt rajongót ölel majd végig. Ezt követi majd egy másik esemény is további háromezer résztvevővel, ahol az öleléscunami mellett Jin már énekelni is fog.

Leszerelt a BTS tagja, Jin – Fotó: Yonhap News Agency / Reuters
Leszerelt a BTS tagja, Jin – Fotó: Yonhap News Agency / Reuters

A BBC több rajongót is megszólaltatott, akik el sem hiszik, hogy ekkora mázlijuk van. „Sírtam [amikor megtudtam az eredményt], nagyon imádkoztam a győztes helyért” – mondta egy 25 éves BTS-rajongó, aki a Fülöp-szigetekről utazik Szöulba.

Az eseményt sokan kritizálták a nevezés feltételei miatt, a rajongóknak ugyanis egy erre kijelölt weboldalon BTS-albumokat kellett venni ahhoz, hogy egyáltalán részt vehessenek a sorsoláson. Minél több albumot vásároltak, annál nagyobb volt az esélyük arra, hogy bezsebelhessenek egy ölelést a hazatérő K-pop veterántól. A kritikus hangok szerint HYBE, a BTS-menedzsere próbálta minél inkább kimaxolni a résztvevőszámot és arra használni az eseményt, hogy növelje a zenekar albumeladásait.

Jin, a zenekar a legidősebb tagja volt az első, akit besoroztak a kötelező katonai szolgálatra, később a többiek – RM, SUGA, j-hope, Jimin, V és Jung Kook – is követték. Emiatt várhatóan legközelebb csak 2025-ben koncertezik majd a BTS, amivel több milliárd dollárt veszíthet a dél-koreai gazdaság.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!