Több jelenet is kiszivárgott a Sárkányok háza évadzárójából

2024. július 31. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

A bemutató előtt öt nappal több jelenet is kiszivárgott a TikTokra a Sárkányok háza második évadának fináléjából – írja a Variety.

A HBO nagy sikerű sorozatának évadzárója augusztus 4-én kerül fel a Maxra, kedd este azonban egy TikTok-fiók 14 videót, összesen 30 percnyi felvételt tett közzé belőle. A videókat a Variety cikkének megjelenéséig már egyenként 50 és 100 ezer közötti felhasználó láthatta. Nagyjából három órával a videók közzététele után a TikTok-fiókot letiltották, de a videók addigra már felkerültek az X-re és a Redditre is.

Szinte pontosan ugyanez történt a Sárkányok háza első évadának utolsó epizódjával is, akkor az HBO közlése szerint egy európai, közel-keleti vagy afrikai forgalmazó partnertől szivárogtak ki a felvételek. A Sárkányok háza anyasorozatát, a Trónok harcát sem kímélték a szivárogtatók. Ezt különösen az utolsó évad szenvedte meg, aminek több epizódja is felkerült illegális letöltő oldalakra a megjelenés előtt, sőt, véletlenül a DirecTV Now és az Amazon Prime Video német platformja is a tervezett időpontnál előbb tette elérhetővé az epizódokat.

A számos nemzetközi forgalmazó partner miatt egyébként szinte borítékolható volt, hogy a Sárkányok háza ezúttal sem fogja megúszni a szivárgást. Ezt az HBO többek között úgy próbálta megakadályozni, hogy a második évad fináléját a sajtónak sem küldte ki előre. A jelek szerint ez sem volt elég.

A Trónok harca előzménysorozatának új évada június közepén indult, a döcögős kezdetekről ebben a kritikában írtunk, bár már akkor hozzátettük, hogy megéri várni, és igazunk lett, a második felére tényleg beindultak az események, meg is írtuk, hogy a sorozat végre olyat mutatott, amire mindig is vártunk, sőt, olyat, amire talán még a Trónok harca sem volt képes. A Sárkányok házával az After+ adásában is foglalkoztunk.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!