Ótvar Pestisnek jobban áll az old school

2024. június 22. – 07:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Telex After albumkritikáiban az elmúlt hetek magyar lemezmegjelenéseiből válogatunk. A korábbi lemezkritikáink itt érhetők el.

Ótvar Pestis: Megcsúszva (6/10)

Ótvar Pestis, azaz OP az egyik legtermékenyebb fiatal magyar rapper. Tavalyi év végi listánk legjobb feltörekvője már három nagylemezen és egy EP-n, megannyi featen, és rengeteg beaten van túl, hiszen producerként, Pogány Induló állandó tettestársaként is aktív. Sok zsánerben kipróbálta már magát a hiphopon belül, Megcsúszva című negyedik lemezén pedig legfőképpen a drill felé kacsint ki, felemás eredménnyel.

A hét számos és mindössze 15 perces anyag persze nem újdonság OP életművében a stílust tekintve, a tavalyi Ricky the Tricky-vel közös Bolondos Dallamok című lemeze is ebben a mederben folyt, és többször nyúlt már a műfajhoz többi lemezén is.

Ricky the Tricky egyébként a Megcsúszván is több dalt jegyez producerként, a hangulat azonban valamivel sötétebb, mint előző együttműködésük során. OP nehezen is birkózik meg az erősen egykaptafa beatekkel, az alapok mintha ledobnák magukról szavait. Ott vannak a rá jellemző ötletes szóképek, oda van mondva, amit oda kell mondani, de valahogy nem válnak kerek egésszé a dalok.

Ótvar Pestisnek egyszerűen rosszabbul áll ez a modern, drilles hangzás, mint az old schoolosabb, néhol kimondottan játékos alapok, amikkel a Mozaik, vagy a Placebo című lemezeken találkozhatunk. Tiszta sor, hogy a számok elején hosszú másodpercekig nyújtott nyögdécselés műfaji követelmény, de reménykedem benne, hogy OP inkább tovább keresi magát, és legközelebb valami frissebbel jelentkezik.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!