Billie Eilish a legfiatalabb előadó, aki összehozta a havi 100 milliós lejátszást a Spotifyon

2024. június 16. – 14:17

Másolás

Vágólapra másolva

Billie Eilish a harmadik olyan előadó a világon, aki elérte a havi 100 milliós Spotify-lejátszást, a 22 éves énekes egyben a legfiatalabb a zeneiparban, akinek sikerült ez a rekord, írja a Billboard.

A kétszeres Oscar-díjas Eilishnak ráadásul csak 82 dala található meg a legnépszerűbb zenei streaming-szolgáltatón, a havi 107 millió hallgatóval rendelkező The Weekndnek és a 102 millióval büszkélkedő Taylor Swiftnek is több mint kétszer ennyi dallal sikerült ez a bravúr.

„A Spotify a kezdetektől fogva része volt Billie történetének, az Ocean Eyes című dala óta folyamatosan növelte a rajongótáborát világszerte. Amit ő és a testvér és zenésztársa, Finneas 2016 óta elértek, az egészen kivételes – és mindezt Billie 22 éves korára” – fogalmazott Jeremy Erlich, a szolgáltató globális zenei vezetője.

Billie Eilishnak jelenleg nyolc dala van a streamingszolgáltató Billions Clubjában, azaz abban, amelyek hallgatottsága elérte az egymilliárdot: a legtöbb lejátszást a Lovely című szám érte el (2,8 milliárd lejátszás), második a Bad Guy (2,5 milliárd), majd a When the Party's Over jön a sorban (1,8 millió), de az Oceans’ Eyes is átlépte a milliárdos határt. Az énekes-dalszerző debütáló kislemeze, az Ocean Eyes 2018-ban került a Billboard Hot 100-as listájára, azóta további 42 dala landolt az összesített listán, közülük hat top 10-es volt.

Eilishnak májusban jelent meg a harmadik studióalbuma, a Hit Me Hard and Soft című lemezről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!