A Howard Egyetem is szakított a bántalmazással vádolt P. Diddyvel

2024. június 10. – 09:24

Másolás

Vágólapra másolva

A Howard Egyetem megszakítja a kapcsolatot P. Diddyvel, azaz Sean Combsszal, visszavonja a neki odaítélt tiszteletbeli diplomát, és feloszlatja a nevével fémjelzett ösztöndíjprogramot – írja az AP News.

Cassandra Ventura, azaz ismertebb művésznevén az R&B-énekes Cassie tavaly novemberben azzal vádolta meg Sean Combs rapgurut, üzletembert, hogy többszörösen megalázta, megverte, drogokkal tömte, rákényszerítette arra, hogy másokkal szexeljen, és évtizedekig elnyomás alatt tartotta. Május közepén a CNN a nyilvánosságra hozott 2016-os videót, amelyen az látható, hogy Ventura egy nagy kapucnis pulcsiban siet egy szálloda folyosóján, majd a lift gombjait nyomja. A padlóra tett cuccai között matat, amikor a törölközőbe csavart alsótestű Combs megjelenik mögötte, lerántja a földre, belerúg és megtapossa. Combs elnézést kért „megbocsáthatatlan” viselkedéséért.

A rapguru elleni vádakról ebben a cikkben írtunk bővebben.

„Combs viselkedése, amelyet egy nemrég megjelent videó rögzített, olyannyira összeegyeztethetetlen a Howard Egyetem alapvető értékeivel és meggyőződésével, hogy a továbbiakban nem tartjuk méltónak arra, hogy az intézmény legmagasabb kitüntetését viselje” – áll az egyetem kuratóriumának közleményében.

A közlemény szerint a testület pénteken egyhangúlag megszavazta, hogy elfogadja Combs 2014-ben kapott tiszteletbeli diplomájának visszaadását. A döntésnek megfelelően eltávolítják a nevét a Howard Egyetemtől tiszteletbeli diplomát kapókat felsoroló összes dokumentumból.

A testület arra is utasította az egyetem vezetőit, hogy szakítsák meg a Combshoz fűződő pénzügyi kapcsolatokat: fizessék vissza a rapper 1 millió dolláros adományát, szüntessék meg a nevével fémjelzett ösztöndíjprogramot, és bontsák fel a Sean Combs Alapítvánnyal kötött 2023-as zálogszerződést is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!