Két évad után elkaszálták a Tokyo Vice-ot

2024. június 9. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

Véget ért a Tokyo Vice – legalábbis egyelőre biztosan. Két évad után a harmadikat ugyanis már nem rendelte be a Max. Ezt szombaton a PGA Produced By konferenciáján erősítették meg – írja a Variety.

A konferencián Sarah Aubrey, a Max tartalomgyártásért felelős vezetője és a Tokyo Vice alkotója és producere, J.T. Rogers is hangsúlyozták, közös döntés született, és az alkotók eleve úgy kalkuláltak, hogy a második évad vége lezárja a történetet, így folytatás nélkül is megállja a helyét a sorozat.

A szombati bejelentés előtt Rogers és Alan Poul, a sorozat rendezője és producere közös nyilatkozatukban jelezték, hogy bár a sorozat a Maxnál véget ért, remélik, hogy valamikor még több Tokyo Vice-ot fognak gyártani.

„Az elmúlt öt évben a Max gondoskodott arról, hogy elmesélhessük a történetünket. Támogattak minket jóban és rosszban. Nemcsak ezt a két évadot adták nekünk, hanem igent mondtak, amikor azt kértük, hogy az első évadot cliffhangerrel fejezzük be, és igent mondtak, amikor két extra epizódot kértünk, hogy úgy tudjuk lezárni a sztorit, ahogy J.T. mindig is elképzelte”.

„A sajtó és a rajongók reakciója, különösen a 2. évadra, elsöprő volt. Izgalmas volt látni, hogy a nézők milyen mélyen kötődtek a karaktereinkhez, és hallani, hogy mennyire vágynak a folytatásra. Tudjuk, hogy van még mesélnivaló. Természetesen meglátjuk, mit hoz a jövő, de hálásak vagyunk, hogy eddig is megoszthattuk ezt a történetet a Maxon” – írták.

Az Ansel Elgort és Ken Watanabe főszereplésével készült, teljes egészében Japánban forgatott Tokyo Vice 10 epizódos második évada április elején ért véget. A Variety-nek adott áprilisiinterjújában Rogers reményét fejezte ki a harmadik évaddal kapcsolatban, mondván, minden főszereplőnknek van egy potenciális, nagyon erős szála. Azt is megjegyezte, hogy a történet már „papíron is van”.

A Tokyo Vice második évadáról azt írtuk, a sorozat olyan fejlődésen ment keresztül a két évad között, hogy „utólag visszanézve csak elnyújtott előzetesnek tűnik az első évad ahhoz képest, amit a második évadban összehozott a japán–amerikai stáb”. „Az alapsztorit, a japán alvilág és politika összefonódását feltáró rendőrségi és újságírói nyomozás (amely Jake Adelstein azonos című könyvén alapul) bemutatását eleve két évadosra tervezte a showrunner, J. T. Rogers, de a második évadra állt össze igazán, mit is akar valójában ez a sorozat”.

„A sorozat még simán folytatható, mindegyik fő karakterben maradt elég kraft egy új évadra, amire a hírek szerint az alkotóknak is van már ötletük. Harmadik évadot azonban egyelőre nem rendeltek a sorozatból, ami ha tényleg kap még esélyt, és ezen a színvonalon folytatja, akkor a Dróthoz hasonló klasszikussá válhat” – írtuk áprilisi kritikánkban.

Ez a lehetséges folytatás most egy (vagy inkább sok) lépéssel távolabb került a realitástól.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!